Nyomtatandó:

Grillezett dinnyesaláta

Adag4 főreElőkészítési idő5 percFőzési idő15 percÖsszesen20 perc

Próbáljuk ki a kedvenc nyári gyümölcsünk legújabb változatát. A görögdinnyét nagy lángon grillezzük, majd feta sajttal, angol uborkával, lilahagymával és citromlé öntettel tesszük tökéletessé.

grillezett dinnyesaláta recept okosgrill

Hozzávalók
 1 darab kis görögdinnyeszeletelve
 2 evőkanál olívaolaj
 
 2 darab csemege uborkakockázva
 ½ darab közepes vöröshagymavékonyra szeletelve
 230 g feta sajtkockázva
Dresszing
 2 darab egész lime leve
 1 teáskanál halszósz
 ízlés szerint só és fekete bors
 60 ml olívaolaj
Elkészítés
1

Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

A görögdinnye szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk.

3

Helyezzük őket közvetlenül a sütőre, és hagyjuk ott 10 percig, vagy amíg a grillnyomok meg nem jelennek. Ha kész, vegyük le és tegyük őket a hűtőbe.

4

Az öntethez egy kis tálban keverjük össze a lime levét, a halszószt, ízlés szerint sót és borsot. Keverés közben lassan adjunk hozzá olívaolajat.

5

Ha a görögdinnye kihűlt, távolítsuk el a héját, és vágjuk 2.5 cm-es kockákra.

6

Egy közepes tálban keverjük össze a görögdinnyét, uborkát, lilahagymát, fetát. Öntsük rá a szószt és keverjük jól össze.

7

Ízesítsük további sóval és limelével, majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66