Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett édesburgonya

Grillezett édesburgonya


grillezett édesburgonya recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a mályvacukros, grillezett édes burgonya recept nagyon különleges. A fűszerkeverék és a füst miatt keverednek az édes-sós ízek minden egyes harapással. A gyerekek imádni fogják ezt a különlegességet.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen1 óra 40 perc
Hozzávalók
 4 darab édesburgonya (batáta)
 50 g barnacukor
 olvasztott vaj
 150 g pekándióvagy mandula, kesudió, mogyoró
 ½ teáskanál fahéj
 1 csomag mályvacukor
 2 teáskanál Milestone66 Pink grill fűszerkeverékcukor, almapor (alma, maltodextein), só, feketebors, vöröshagyma, fűszerpaprika, szegfűbors, fahéj, céklapor, gyömbér, szegfűszeg, csillagánizs vagy bármilyen más édesebb fűszerkeverék és is használható
Elkészítés
1

Melegítsük fel a kerti grillünket 205 °C-ra.

2

Amíg a grillsütő melegszik mossuk meg alaposan az édesburgonyákat és egy kefe segítségével tisztítsuk is meg. Öblítés papírtörlő segítségével töröljük szárazra.

3

Az édesburgonyákat kenjük át alaposan olvasztott, lágy vajjal.

4

Helyezzük a rácsokra 1-1,5 óra hosszára addig, amíg kellemes puha krumplikat nem kapunk.

5

Amikor lágy lett, vegyük le a rácsokról, újra kenjük át a vajjal és szórjuk meg barnacukorral, illetve a fűszerkeverékkel is.

6

A lágy édesburgonya közepét megnyomva nyílás keletkezik. Ha ez nem sikerül kés segítségével próbáljunk hosszabb vájatot készíteni. Ez a részt is kenjük meg vajjal, barnacukorral, majd ide már jöhet egy kis fehér, aprított pekándió (vagy más olajos magvak). Egy kis fahéj és a mályvacukor is ide kerül.

7

Helyezzük vissza a grillsütőre még legalább 5-10 pericig, amíg a mályvacukor enyhén megbarnul, majd fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstös oldalas SPG-velEgyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.
Philly cheesesteak szendvicsPocaktöltő street food következik egyenesen Philadelphiaból. Gyorsan kész van, sajtos-szaftos, eszméletlenül finom.
Pokolian csípős csirkeszárnyTűzoltó készüléket bekészíteni, most egy igazán csípős csirkeszárny következik! Ebben a pokolian csípős receptben szerepet kap csípős fűszer és duplán csípős szósz is.
Pork belly burnt ends – varázslat császárhúsbólAz egyik legjobb dolog, ami a császárhússal történhet: a pork belly burnt ends. A szószerinti magyarra fordított "égetett végek" egy eléggé elrontott ételnek tűnhet.. Pedig ebben az esetben egy annyira finom csemegéről van szó, amiért még a gyerkőcök is oda vannak!

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 darab édesburgonya (batáta)
 50 g barnacukor
 olvasztott vaj
 150 g pekándióvagy mandula, kesudió, mogyoró
 ½ teáskanál fahéj
 1 csomag mályvacukor
 2 teáskanál Milestone66 Pink grill fűszerkeverékcukor, almapor (alma, maltodextein), só, feketebors, vöröshagyma, fűszerpaprika, szegfűbors, fahéj, céklapor, gyömbér, szegfűszeg, csillagánizs vagy bármilyen más édesebb fűszerkeverék és is használható

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a kerti grillünket 205 °C-ra.

2

Amíg a grillsütő melegszik mossuk meg alaposan az édesburgonyákat és egy kefe segítségével tisztítsuk is meg. Öblítés papírtörlő segítségével töröljük szárazra.

3

Az édesburgonyákat kenjük át alaposan olvasztott, lágy vajjal.

4

Helyezzük a rácsokra 1-1,5 óra hosszára addig, amíg kellemes puha krumplikat nem kapunk.

5

Amikor lágy lett, vegyük le a rácsokról, újra kenjük át a vajjal és szórjuk meg barnacukorral, illetve a fűszerkeverékkel is.

6

A lágy édesburgonya közepét megnyomva nyílás keletkezik. Ha ez nem sikerül kés segítségével próbáljunk hosszabb vájatot készíteni. Ez a részt is kenjük meg vajjal, barnacukorral, majd ide már jöhet egy kis fehér, aprított pekándió (vagy más olajos magvak). Egy kis fahéj és a mályvacukor is ide kerül.

7

Helyezzük vissza a grillsütőre még legalább 5-10 pericig, amíg a mályvacukor enyhén megbarnul, majd fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett édesburgonya
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66