Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett édesburgonya

Grillezett édesburgonya


grillezett édesburgonya recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a mályvacukros, grillezett édes burgonya recept nagyon különleges. A fűszerkeverék és a füst miatt keverednek az édes-sós ízek minden egyes harapással. A gyerekek imádni fogják ezt a különlegességet.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen1 óra 40 perc
Hozzávalók
 4 darab édesburgonya (batáta)
 50 g barnacukor
 olvasztott vaj
 150 g pekándióvagy mandula, kesudió, mogyoró
 ½ teáskanál fahéj
 1 csomag mályvacukor
 2 teáskanál Milestone66 Pink grill fűszerkeverékcukor, almapor (alma, maltodextein), só, feketebors, vöröshagyma, fűszerpaprika, szegfűbors, fahéj, céklapor, gyömbér, szegfűszeg, csillagánizs vagy bármilyen más édesebb fűszerkeverék és is használható
Elkészítés
1

Melegítsük fel a kerti grillünket 205 °C-ra.

2

Amíg a grillsütő melegszik mossuk meg alaposan az édesburgonyákat és egy kefe segítségével tisztítsuk is meg. Öblítés papírtörlő segítségével töröljük szárazra.

3

Az édesburgonyákat kenjük át alaposan olvasztott, lágy vajjal.

4

Helyezzük a rácsokra 1-1,5 óra hosszára addig, amíg kellemes puha krumplikat nem kapunk.

5

Amikor lágy lett, vegyük le a rácsokról, újra kenjük át a vajjal és szórjuk meg barnacukorral, illetve a fűszerkeverékkel is.

6

A lágy édesburgonya közepét megnyomva nyílás keletkezik. Ha ez nem sikerül kés segítségével próbáljunk hosszabb vájatot készíteni. Ez a részt is kenjük meg vajjal, barnacukorral, majd ide már jöhet egy kis fehér, aprított pekándió (vagy más olajos magvak). Egy kis fahéj és a mályvacukor is ide kerül.

7

Helyezzük vissza a grillsütőre még legalább 5-10 pericig, amíg a mályvacukor enyhén megbarnul, majd fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Chili DogA Fald Fel! csapata egy igazán pikáns és szaftos HOT DOG receptet hozott el nektek! A ketchup, mustár, majonézen túl is van élet, hát még milyen! Grill, füst, ropogós virsli, szalonna, chili! Ilyen a mi egyik kedvenc street foodunk!
Chilis bacon burgerExtra különleges burgert készíthetünk klasszikus ízekkel vegyítve ennek a receptnek a segítségével. Zöldfűszeres salsa, bacon, chili, marhahús, sajt. Egyszerű, nagyszerű!
Grillezett sárgarépaA látványos megjelenésű füstön sült sárgarépa, ami nagyon finom magában és köretként is. Érdemes zsengém, vékonyabb répától készíteni.
Ijesztő virsli ujjak – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen az ijesztő virsli ujjak receptje.

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 darab édesburgonya (batáta)
 50 g barnacukor
 olvasztott vaj
 150 g pekándióvagy mandula, kesudió, mogyoró
 ½ teáskanál fahéj
 1 csomag mályvacukor
 2 teáskanál Milestone66 Pink grill fűszerkeverékcukor, almapor (alma, maltodextein), só, feketebors, vöröshagyma, fűszerpaprika, szegfűbors, fahéj, céklapor, gyömbér, szegfűszeg, csillagánizs vagy bármilyen más édesebb fűszerkeverék és is használható

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a kerti grillünket 205 °C-ra.

2

Amíg a grillsütő melegszik mossuk meg alaposan az édesburgonyákat és egy kefe segítségével tisztítsuk is meg. Öblítés papírtörlő segítségével töröljük szárazra.

3

Az édesburgonyákat kenjük át alaposan olvasztott, lágy vajjal.

4

Helyezzük a rácsokra 1-1,5 óra hosszára addig, amíg kellemes puha krumplikat nem kapunk.

5

Amikor lágy lett, vegyük le a rácsokról, újra kenjük át a vajjal és szórjuk meg barnacukorral, illetve a fűszerkeverékkel is.

6

A lágy édesburgonya közepét megnyomva nyílás keletkezik. Ha ez nem sikerül kés segítségével próbáljunk hosszabb vájatot készíteni. Ez a részt is kenjük meg vajjal, barnacukorral, majd ide már jöhet egy kis fehér, aprított pekándió (vagy más olajos magvak). Egy kis fahéj és a mályvacukor is ide kerül.

7

Helyezzük vissza a grillsütőre még legalább 5-10 pericig, amíg a mályvacukor enyhén megbarnul, majd fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett édesburgonya
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66