Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett édesburgonya

Grillezett édesburgonya


grillezett édesburgonya recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a mályvacukros, grillezett édes burgonya recept nagyon különleges. A fűszerkeverék és a füst miatt keverednek az édes-sós ízek minden egyes harapással. A gyerekek imádni fogják ezt a különlegességet.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen1 óra 40 perc
Hozzávalók
 4 darab édesburgonya (batáta)
 50 g barnacukor
 olvasztott vaj
 150 g pekándióvagy mandula, kesudió, mogyoró
 ½ teáskanál fahéj
 1 csomag mályvacukor
 2 teáskanál Milestone66 Pink grill fűszerkeverékcukor, almapor (alma, maltodextein), só, feketebors, vöröshagyma, fűszerpaprika, szegfűbors, fahéj, céklapor, gyömbér, szegfűszeg, csillagánizs vagy bármilyen más édesebb fűszerkeverék és is használható
Elkészítés
1

Melegítsük fel a kerti grillünket 205 °C-ra.

2

Amíg a grillsütő melegszik mossuk meg alaposan az édesburgonyákat és egy kefe segítségével tisztítsuk is meg. Öblítés papírtörlő segítségével töröljük szárazra.

3

Az édesburgonyákat kenjük át alaposan olvasztott, lágy vajjal.

4

Helyezzük a rácsokra 1-1,5 óra hosszára addig, amíg kellemes puha krumplikat nem kapunk.

5

Amikor lágy lett, vegyük le a rácsokról, újra kenjük át a vajjal és szórjuk meg barnacukorral, illetve a fűszerkeverékkel is.

6

A lágy édesburgonya közepét megnyomva nyílás keletkezik. Ha ez nem sikerül kés segítségével próbáljunk hosszabb vájatot készíteni. Ez a részt is kenjük meg vajjal, barnacukorral, majd ide már jöhet egy kis fehér, aprított pekándió (vagy más olajos magvak). Egy kis fahéj és a mályvacukor is ide kerül.

7

Helyezzük vissza a grillsütőre még legalább 5-10 pericig, amíg a mályvacukor enyhén megbarnul, majd fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett bárányborda sült gesztenyévelHúsimádók figyelem! Az egyik legjobb recept amit báránybordából elkészíthetünk! Hozzá grillezett sült gesztenye és burgonya és egy extra mentás szósz is dukál.
Hot Dog Chicago stílusbanNyugodtan kijelenthetjük, hogy a chicagói hot dognál kevés klasszikusabb típust találunk a étlapon. A savanyúságot nyugodtan cseréld le az ízlésednek megfelelően, illetve a zöld paprikát is helyettesítheted jalapeñoval, ha szeretnéd. Ehhez a recepthez hosszabb típusú virslik használata javasolt.
Chili DogA Fald Fel! csapata egy igazán pikáns és szaftos HOT DOG receptet hozott el nektek! A ketchup, mustár, majonézen túl is van élet, hát még milyen! Grill, füst, ropogós virsli, szalonna, chili! Ilyen a mi egyik kedvenc street foodunk!
Töltött jalapeno múmiák – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a töltött jalapeno múmiák recept.

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 darab édesburgonya (batáta)
 50 g barnacukor
 olvasztott vaj
 150 g pekándióvagy mandula, kesudió, mogyoró
 ½ teáskanál fahéj
 1 csomag mályvacukor
 2 teáskanál Milestone66 Pink grill fűszerkeverékcukor, almapor (alma, maltodextein), só, feketebors, vöröshagyma, fűszerpaprika, szegfűbors, fahéj, céklapor, gyömbér, szegfűszeg, csillagánizs vagy bármilyen más édesebb fűszerkeverék és is használható

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a kerti grillünket 205 °C-ra.

2

Amíg a grillsütő melegszik mossuk meg alaposan az édesburgonyákat és egy kefe segítségével tisztítsuk is meg. Öblítés papírtörlő segítségével töröljük szárazra.

3

Az édesburgonyákat kenjük át alaposan olvasztott, lágy vajjal.

4

Helyezzük a rácsokra 1-1,5 óra hosszára addig, amíg kellemes puha krumplikat nem kapunk.

5

Amikor lágy lett, vegyük le a rácsokról, újra kenjük át a vajjal és szórjuk meg barnacukorral, illetve a fűszerkeverékkel is.

6

A lágy édesburgonya közepét megnyomva nyílás keletkezik. Ha ez nem sikerül kés segítségével próbáljunk hosszabb vájatot készíteni. Ez a részt is kenjük meg vajjal, barnacukorral, majd ide már jöhet egy kis fehér, aprított pekándió (vagy más olajos magvak). Egy kis fahéj és a mályvacukor is ide kerül.

7

Helyezzük vissza a grillsütőre még legalább 5-10 pericig, amíg a mályvacukor enyhén megbarnul, majd fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett édesburgonya
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66