Nyomtatandó:

Grillezett édesburgonya

Adag4 főreElőkészítési idő10 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen1 óra 40 perc

Ez a mályvacukros, grillezett édes burgonya recept nagyon különleges. A fűszerkeverék és a füst miatt keverednek az édes-sós ízek minden egyes harapással. A gyerekek imádni fogják ezt a különlegességet.

grillezett édesburgonya recept okosgrill

Hozzávalók
 4 darab édesburgonya (batáta)
 50 g barnacukor
 olvasztott vaj
 150 g pekándióvagy mandula, kesudió, mogyoró
 ½ teáskanál fahéj
 1 csomag mályvacukor
 2 teáskanál Milestone66 Pink grill fűszerkeverékcukor, almapor (alma, maltodextein), só, feketebors, vöröshagyma, fűszerpaprika, szegfűbors, fahéj, céklapor, gyömbér, szegfűszeg, csillagánizs vagy bármilyen más édesebb fűszerkeverék és is használható
Elkészítés
1

Melegítsük fel a kerti grillünket 205 °C-ra.

2

Amíg a grillsütő melegszik mossuk meg alaposan az édesburgonyákat és egy kefe segítségével tisztítsuk is meg. Öblítés papírtörlő segítségével töröljük szárazra.

3

Az édesburgonyákat kenjük át alaposan olvasztott, lágy vajjal.

4

Helyezzük a rácsokra 1-1,5 óra hosszára addig, amíg kellemes puha krumplikat nem kapunk.

5

Amikor lágy lett, vegyük le a rácsokról, újra kenjük át a vajjal és szórjuk meg barnacukorral, illetve a fűszerkeverékkel is.

6

A lágy édesburgonya közepét megnyomva nyílás keletkezik. Ha ez nem sikerül kés segítségével próbáljunk hosszabb vájatot készíteni. Ez a részt is kenjük meg vajjal, barnacukorral, majd ide már jöhet egy kis fehér, aprított pekándió (vagy más olajos magvak). Egy kis fahéj és a mályvacukor is ide kerül.

7

Helyezzük vissza a grillsütőre még legalább 5-10 pericig, amíg a mályvacukor enyhén megbarnul, majd fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 4

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66