Nyomtatandó:

Grillezett édesburgonya lime szósszal

Adag4 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra

Az édesburgonya nagy sláger a grillezés terén. Ebben a receptben a cél az egyszerűség, hisz alapfűszerekkel és egy kis füsttel alkotunk finomságot, amit a lime szósz dob fel igazán.

grillezett édesburgonya chips recept okosgrill

Hozzávalók
 1 kg édesburgonyaközepes méretű, meghámozva
 2 evőkanál olaj
 ½ teáskanál őrölt kömény
 2 csipet Cayenne-bors
 150 g tejföl
 2 darab közepes lime finomra reszelt héjakb. 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen facsart lime leve
 
 őrölt fekete bors
 2 evőkanál durvára vágott friss koriander
Elkészítés
1

Tegyük a hámozott édesburgonyát egy nagy fazék erősen sós vízbe. Forraljuk fel nagy lángon, majd csökkentsük a hőt közepesre és pároljuk 20 percen keresztül.

2

Tegyük félre és amikor már eléggé kihűlt, vágjuk fel szeletekre az édesburgonyát.

3

Keverjük össze a Cayenne-borsot a sót és a fekete borsot az olajjal, majd kenjük vele át az édesburgonya szeleteket.

4

A lime szószhoz keverjük össze a tejfölt, a lime reszelt héját és a levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

5

A kerti grillsütőnkben süssük az édesburgonyákat 150-180°C fokon vaslapon vagy nyílt lángon kb. 6-8 percen keresztül, félidőben megfordítva.

6

Amikor elkészült szórjuk meg friss koriander levéllel vagy zöldhagymával. Fogyasszuk a lime szószba mártogatva, vagy azzal leöntve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66