Mint a szirének, úgy dalolnak ezek a ínycsiklandó csirkeszárnyak, hogy kóstoljuk meg. Ezt a fokhagymás-sajtos grillszárny receptet vétek lenne kihagyni.
A fokhagymás-parmezános csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200-220°C-ra.
Egy nagyobb tálban helyezzük el a szárnyakat és fűszerezzük be a választott grillfűszerrel.
Mi ehhez a recepthez a Milestone66 fűszercsalád Yellow fűszerét ajánljuk, amit kifejezetten szárnyasokhoz terveztünk.
Helyezzük a szárnyakat közvetlenül a grillrácsra és süssük 20 percen keresztül, majd fordítsuk meg süssük további 20 percig.
Ellenőrizzük a szárnyak belső hőmérsékletét, 74°C-nál (vastagabb részen mérve) elkészült a grillezett csirkeszárny.
A fokhagymás szósz elkészítése: Amíg a csirke sül, keverjük össze a vajat, az aprított fokhagymát és a fűszerkeveréket egy serpenyőben, és főzzük alacsony-közepes lángon 8-10 percen keresztül kevergetve.
Amikor a szárnyak készek, vegyük le a grillről és helyezzük át egy nagy tálba. Öntsük rá a fokhagymás szószt, szórjuk meg a reszelt parmezán sajttal és az aprított petrezselyemmel, majd forgassuk össze.
Servings 0