Nyomtatandó:

Grillezett kéksajtos főtt kukorica

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszesen35 perc

Hétköznapi köret grillezett húsok mellé, de akár magában is, egy kis csavarral. A kéksajt és a vajas-chili szósz izgalmas ízvilágot alkot, hasonlóan mintha egy Buffalo csirkeszárnyat ennénk.

grillezett főtt kukorica kéksajttal recept okosgrill

Hozzávalók
 4 darab egész főtt kukorica
 120 g finomra morzsolt kéksajt
 120 g vaj
 3 evőkanál chili szósz
 zeller
 
Elkészítés
1

A grillezett kéksajtos főtt kukorica elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200-220°C-ra.

2

Egy kis serpenyőben alaposan keverjük össze a vajat és a chili szószt, majd tegyük félre.
Természetesen csípős szósz helyett használhatunk egy kedvenc barbecue szószunkat is.

3

Helyezzük a főtt kukoricát közvetlenül a felmelegedett grillrácsra. Zárjuk le a grillsütő tetejét és időnként átforgatva grillezzük, amíg láthatóan meg nem pirul, kb. 5-10 perc alatt.

4

Vegyük ki a kukoricát a grillsütőből és tegyük át egy magasabb falú tepsibe.

5

A kukoricát minden oldalról kenjük át a vaj és a chili szósz keverékével. Szórjuk meg sóval, zellerzöldjével és a tetejére morzsoljunk kéksajtot.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66