Nyomtatandó:

Grillezett mogyoróvajas csirkeszárny

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra

Ez a recept tökéletes példa az ázsiai barbecue fantasztikus világára. A csirkeszárnyakat mogyoróvajjal, szójaszósszal pácolják és a Srirachával fűszerezik. Grillezve, magas hőfokon és gyors készítik el, friss mogyoróval tálalják.

grillezett mogyoróvajas csirkeszárny recept okosgrill

Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 3 evőkanál mogyoróvaj
 2 evőkanál Sriracha chiliízlés szerint bármilyen chilivel helyettesíthető
 4 evőkanál szójaszósz
 4 evőkanál Worcestershire szósz
 2 gerezd fokhagymaapróra vágva
 1 csokor mogyoróhagyma apróra vágva
 pörkölt földimogyoróapróra vágva
Elkészítés
1

Egy kis tálban alaposan keverjük össze a mogyoróvajat, a chilit, a szójaszószt, a Worcestershire-t és az aprított fokhagymát.

2

Egy zárható zacskóban vagy tálban keverjük össze a pác felét és a csirkeszárnyakat. Ügyeljünk rá, hogy minden részét bevonja a húsnak a fűszerezés. Legalább 3-4 órára helyezzük a hűtőbe.

3

A csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és helyezzük a grillrácsra a pácolt húsokat.

4

Süssük 35-40 percen keresztül többször is átforgatva a csirkeszárnyakat, hogy minden részen átsüljön.
A sütés ideje alapanyagfüggő is, így érdemes maghőmérőt használni. A szárny vastagabb részén (de a csontot nem érintve) a maghő érje el a 74°C-ot.

5

Vegyük le a grillről, és tálaljuk a megmaradt páccal. Tetejét szórjuk meg apróra vágott mogyoróval és mogyoró (salotta) hagymával.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66