Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal

Grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal


pisztráng grill recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy kellemes halételt készített számotokra Ádám: grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal GMG pellet grillsütőn.

Adag4 főre
Előkészítési idő2 óraFőzési idő20 percÖsszesen2 óra 20 perc
Hozzávalók:
 2 darab pisztráng
 1 marék friss petrezselyem
 1 marék spenót
 1 marék friss metélőhagyma
 1 marék friss citromfű
 1 darab citrom
 2 evőkanál olíva olaj
 4 gerezd fokhagyma
 só, bors
Krumplihoz:
 500 g krumpli
 1 evőkanál olíva olaj
 só, bors
 100 g bryndza
Köret:
 100 g vaj
 fél citrom leve
 só, bors
 200 g zöldbab
 50 g mandula
Elkészítés
1

Egy kellemes halételt készített számotokra Ádám: grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal GMG pellet grillsütőn.

Elsőként melegítsük elő az Okosgrillünket 240 °C -ra és a félbevágott krumplikat olívaolajjal kenjétek be majd sózzátok, borsozzátok. Összesen 45 percre lesz szükségük a rácson.

2

Ha elkészült a burgonya hagyjátok visszahűlni a sütőt 180 °C -ra és készítsétek elő a halakba kerülő tölteléket.

3

Ehhez vágjátok fel egy marék petrezselymet, spenótot, metélőhagymát és tépjetek le pár levél citromfüvet, majd egy tálban olívaolajjal kevertek össze, valamint töltsétek meg a halat citromszeletek kíséretében.

4

A pisztrángokat írdaljátok be, ahova szétnyomott fokhagymát helyezzetek, végül kenjétek meg olajjal és sózzátok, borsozzátok ezt is ízlés szerint. Rakjátok őket egy kiolajozott tepsire és 25 perc alatt gyönyörű ropogósra sülnek.

5

Végül a köretet kell elkészíteni amihez 100 gramm vajat olvasszatok fel és adjatok hozzá fél citrom levét. Forgassatok meg benne 200 gramm zöldbabot, 50 gramm mandulát és természetesen a só és a bors innen se maradjon el.

6

A vajas szószt főzzétek enyhén sűrűre, a krumplit töltsétek meg bryndzával és tálaljátok azt is a hal mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt chilis babChili, megpelletgrillezve: Kezdjük azzal, hogy a darált marhahúst, apróra vágott hagymát és paprikát megfüstöljük kb. egy órán át, mielőtt betesszük őket egy öntöttvas edénybe. Végül pedig közvetlenül a grillen készítjük el a chilit.
Grillen sült sherrys zöldségekA fatüzelésű sült gyökérzöldségek parázslóan finomak. Tegyük őket a pellet grillbe, hogy egy olyan ízletes köretet kapjunk, amely bármilyen húst vagy főételt remekül kiegészít.
Mangalica burger sült paprikakrémmelNyár nem múlhat el hamburger nélkül. A amerikai vonaltól eltérve most egy mangalica burger következik sült paprikakrémmel, érlelt sonkával, pannónia sajttal.
Mindent bele hot dogEz nem a szokásos bárhol kapható típus! Ez a fa pellet grillben készült hot dog hosszabb típusú virsliket követel meg, baconbe tekerve, hagymával, tépett malaccal majd végül sajttal megszórva és barbecue szósszal megkenve. Ebben minden benne van, semmi sem hiányzik! 

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab pisztráng
 1 marék friss petrezselyem
 1 marék spenót
 1 marék friss metélőhagyma
 1 marék friss citromfű
 1 darab citrom
 2 evőkanál olíva olaj
 4 gerezd fokhagyma
 só, bors
Krumplihoz:
 500 g krumpli
 1 evőkanál olíva olaj
 só, bors
 100 g bryndza
Köret:
 100 g vaj
 fél citrom leve
 só, bors
 200 g zöldbab
 50 g mandula

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy kellemes halételt készített számotokra Ádám: grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal GMG pellet grillsütőn.

Elsőként melegítsük elő az Okosgrillünket 240 °C -ra és a félbevágott krumplikat olívaolajjal kenjétek be majd sózzátok, borsozzátok. Összesen 45 percre lesz szükségük a rácson.

2

Ha elkészült a burgonya hagyjátok visszahűlni a sütőt 180 °C -ra és készítsétek elő a halakba kerülő tölteléket.

3

Ehhez vágjátok fel egy marék petrezselymet, spenótot, metélőhagymát és tépjetek le pár levél citromfüvet, majd egy tálban olívaolajjal kevertek össze, valamint töltsétek meg a halat citromszeletek kíséretében.

4

A pisztrángokat írdaljátok be, ahova szétnyomott fokhagymát helyezzetek, végül kenjétek meg olajjal és sózzátok, borsozzátok ezt is ízlés szerint. Rakjátok őket egy kiolajozott tepsire és 25 perc alatt gyönyörű ropogósra sülnek.

5

Végül a köretet kell elkészíteni amihez 100 gramm vajat olvasszatok fel és adjatok hozzá fél citrom levét. Forgassatok meg benne 200 gramm zöldbabot, 50 gramm mandulát és természetesen a só és a bors innen se maradjon el.

6

A vajas szószt főzzétek enyhén sűrűre, a krumplit töltsétek meg bryndzával és tálaljátok azt is a hal mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66