Nyomtatandó:

Grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal

Adag4 főreElőkészítési idő2 óraFőzési idő20 percÖsszesen2 óra 20 perc

Egy kellemes halételt készített számotokra Ádám: grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal GMG pellet grillsütőn.

pisztráng grill recept okosgrill

Hozzávalók:
 2 darab pisztráng
 1 marék friss petrezselyem
 1 marék spenót
 1 marék friss metélőhagyma
 1 marék friss citromfű
 1 darab citrom
 2 evőkanál olíva olaj
 4 gerezd fokhagyma
 só, bors
Krumplihoz:
 500 g krumpli
 1 evőkanál olíva olaj
 só, bors
 100 g bryndza
Köret:
 100 g vaj
 fél citrom leve
 só, bors
 200 g zöldbab
 50 g mandula
Elkészítés
1

Egy kellemes halételt készített számotokra Ádám: grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal GMG pellet grillsütőn.

Elsőként melegítsük elő az Okosgrillünket 240 °C -ra és a félbevágott krumplikat olívaolajjal kenjétek be majd sózzátok, borsozzátok. Összesen 45 percre lesz szükségük a rácson.

2

Ha elkészült a burgonya hagyjátok visszahűlni a sütőt 180 °C -ra és készítsétek elő a halakba kerülő tölteléket.

3

Ehhez vágjátok fel egy marék petrezselymet, spenótot, metélőhagymát és tépjetek le pár levél citromfüvet, majd egy tálban olívaolajjal kevertek össze, valamint töltsétek meg a halat citromszeletek kíséretében.

4

A pisztrángokat írdaljátok be, ahova szétnyomott fokhagymát helyezzetek, végül kenjétek meg olajjal és sózzátok, borsozzátok ezt is ízlés szerint. Rakjátok őket egy kiolajozott tepsire és 25 perc alatt gyönyörű ropogósra sülnek.

5

Végül a köretet kell elkészíteni amihez 100 gramm vajat olvasszatok fel és adjatok hozzá fél citrom levét. Forgassatok meg benne 200 gramm zöldbabot, 50 gramm mandulát és természetesen a só és a bors innen se maradjon el.

6

A vajas szószt főzzétek enyhén sűrűre, a krumplit töltsétek meg bryndzával és tálaljátok azt is a hal mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 4

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66