Nyomtatandó:

Grillezett spárga baconbe tekerve

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszesen35 perc

Baconbe tekerve minden étel jobb. Persze bacon rajongóként nehéz is máshogy vélekedni. Ezért is szenvedélyünk mindent baconbe csomagolni és grillen megsütni. Most a népszerű grillköret, a spárga került a szalonna szorításába.

baconbe tekert spárga recept okosgrill

Hozzávalók
 2 csokor spárga
 3 csomag szeletelt bacon
 olívaolaj
 1 evőkanál SPG (só, bors, fokhagyma) fűszerkeverék
 1 evőkanál só, őrölt fekete bors, fokhagyma porha a fűszerkeverék nem állna rendelkezésre
Elkészítés
1

A grillezett spárga elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 220°C-ra.

2

Öblítsük le a spárgát és töröljük át papírtörlővel. Vágjuk le a spárgaszár alsó harmadát és dobjuk ki, erre nem lesz szükségünk.

3

Ezután kenjük át a spárgaszálakat vékonyan olajjal és szórjuk be a fűszerekkel.

4

Használhatunk külön-külön sót, borsot és fokhagymát, viszont érdemes kipróbálni a Milestone66 SPG+ fűszerkeveréket, amiben az alapfűszereket citrusos jelleggel turbóztuk fel.

5

Tekerjünk be a spárgaszálakat egy-egy darab baconnel és tegyük közvetlenül a grillrácsra.

6

Süssük addig, amíg a bacon ropogós nem lesz, a spárga pedig átsül, körülbelül 15-20 percen keresztül.
Félidőben óvatosan fordítsuk meg a baconbe tekert spárgát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66