Nyomtatandó:

Grillezett spárga prosciutto sonkába tekerve

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszesen35 perc

Népszerű grillköret a spárga, amit most sós prosciutto sonkába csomagolunk, hickory fa pellet fölött grillezzük és végül balzsamos mázzal kenjük át.

prosciutto sonkába tekert spárga recept okosgrill

Hozzávalók
 2 csokor spárga
 120 g szeletelt prosciutto sonka
 olívaolaj
 
 1 darab közepes citrom
 frissen őrölt fekete bors
 2 evőkanál balzsamecet
 3 evőkanál pirított fenyőmagtálaláshoz
Elkészítés
1

A grillezett spárga elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200°C-ra.

2

Öblítsük le a spárgát és töröljük át papírtörlővel. Vágjuk le a spárgaszár alsó harmadát és dobjuk ki, erre nem lesz szükségünk.

3

Tekerjünk egy darab prosciutto sonkát 4-5 spárgaszál köré és tegyük egy tepsire.
A spárgát locsoljuk olívaolajjal, majd szórjuk meg sóval, borssal és reszelt citromhéjjal.

4

Helyezzük a tepsit a grillrácsra, majd 5 perc elteltével óvatosan fordítsuk meg és öntsünk rá 1 evőkanál balzsamecetet.

5

Süssük addig, amíg a prosciutto ropogós nem lesz, a spárga pedig átsül, körülbelül 5-8 percig.

6

Helyezzük az átsült, elkészült spárgát egy tányérra, szórjuk meg a fenyőmaggal és csorgassuk meg egy kis balzsamecettel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66