Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhája

Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhája


hagymás burgonya recept szoky konyhája pit boss okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Jó ételekhez jó köret dukál, így egy könnyed hagymás burgonya receptet is bemutatunk. A pataki tálban készült étel ízélményét a grill füstje csak fokozza, így ez a fűszeres, hagymás krumpli biztosan nyerő ötlet.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 45 percÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók
 2,50 kg burgonya
 1 csokor petrezselyemaprítva
 3 evőkanál libazsirsertés vagy kacsazsírral helyettesíthető
 800 g lila sonkahagyma
 durva só
  őrölt kömény
 színes bors
 4 gerezd fokhagymareszelve vagy aprítva
Elkészítés
1

A pataki tálunkat áztassuk be vízbe legalább 20-30 percre.

2

A burgonyát miután megpucoltuk, alaposan mossuk meg, majd aprítsuk cikkekre.

3

Helyezzük a burgonyát és a gorombára vágott hagymát egy tálba és öntsük rá az olvasztott, vagy legalább szobahőmérsékletű libazsírt.

4

A fűszerekkel is cselekedjünk így. Szórjuk rá a reszelt fokhagymát, az őrölt köményt, a sót, a frissen őrölt színes borsot, az aprított petrezselymet, majd alaposan keverjük. 20-30 percig pihentessük így a fűszerezett hagymát és krumplit.

5

A grillsütőt állítsuk 150-160 Celsius fokra, majd a helyezzük az alapanyagokat a pataki tálba. Az edényben maradt fűszeres levet pedig öntsük rá nyugodtan.

6

Egy órán keresztül fedő alatt készül a hagymás burgonya. Amikor letelt ez az idő, vegyük a le a tál tetejét.

7

Emeljük a hőfokot 200 fokra és 30 percig hagyjuk így a tálat, benne a finomsággal. Miután elkészült a teteje már kissé pirult lesz és a fűszerek és megtették, amit vártunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillkolbászos mediterrán raguAz olasz kiruccanásunk alkalmával volt szerencsénk egy igazi olasz kerti konyhában főzni ugyanis a hotelünk tulajdonosa megengedte számunkra, hogy használjuk az étteremnek a kerthelyiségét. Egy esti főzés alkalmával mediterrán ragu készült grillkolbásszal.
Chilis sajtos sültkrumpli grillsütőnEz a chilis sültkrumpli kiváló és "könnyű" snack, amely tökéletesen alkalmas akár kirándulásokra, de az éjszakai filmezésekhez, vacsikhoz is. A grillsütő pedig nagyon finom plusz füstös ízt fog neki adni.
Véres virsli ujjak hot-dog – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen az ijesztő vére virslis hot-dogok.
Bacon burger borsos sajttalHa imádod a friss bors és a bacon ízét, akkor ez a burger neked készült. Szaftos burger, ráolvadt sajttal és friss őrölt borssal, ropogós bacon. Ha csak elképzeled az ízeket máris összefut a nyál a szádban! Itt az ideje felfűteni a grillsütőt és a tette mezejére lépni! A recept eredetileg borsos sajttal készült, de teszteltük frissen őrölt borssal és így is lenyűgözött az ízkavalkád.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2,50 kg burgonya
 1 csokor petrezselyemaprítva
 3 evőkanál libazsirsertés vagy kacsazsírral helyettesíthető
 800 g lila sonkahagyma
 durva só
  őrölt kömény
 színes bors
 4 gerezd fokhagymareszelve vagy aprítva

Elkészítés

Elkészítés
1

A pataki tálunkat áztassuk be vízbe legalább 20-30 percre.

2

A burgonyát miután megpucoltuk, alaposan mossuk meg, majd aprítsuk cikkekre.

3

Helyezzük a burgonyát és a gorombára vágott hagymát egy tálba és öntsük rá az olvasztott, vagy legalább szobahőmérsékletű libazsírt.

4

A fűszerekkel is cselekedjünk így. Szórjuk rá a reszelt fokhagymát, az őrölt köményt, a sót, a frissen őrölt színes borsot, az aprított petrezselymet, majd alaposan keverjük. 20-30 percig pihentessük így a fűszerezett hagymát és krumplit.

5

A grillsütőt állítsuk 150-160 Celsius fokra, majd a helyezzük az alapanyagokat a pataki tálba. Az edényben maradt fűszeres levet pedig öntsük rá nyugodtan.

6

Egy órán keresztül fedő alatt készül a hagymás burgonya. Amikor letelt ez az idő, vegyük a le a tál tetejét.

7

Emeljük a hőfokot 200 fokra és 30 percig hagyjuk így a tálat, benne a finomsággal. Miután elkészült a teteje már kissé pirult lesz és a fűszerek és megtették, amit vártunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66