Nyomtatandó:

Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhája

Adag4 főreElőkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 45 percÖsszesen2 óra 15 perc

Jó ételekhez jó köret dukál, így egy könnyed hagymás burgonya receptet is bemutatunk. A pataki tálban készült étel ízélményét a grill füstje csak fokozza, így ez a fűszeres, hagymás krumpli biztosan nyerő ötlet.

hagymás burgonya recept szoky konyhája pit boss okosgrill

Hozzávalók
 2,50 kg burgonya
 1 csokor petrezselyemaprítva
 3 evőkanál libazsirsertés vagy kacsazsírral helyettesíthető
 800 g lila sonkahagyma
 durva só
  őrölt kömény
 színes bors
 4 gerezd fokhagymareszelve vagy aprítva
Elkészítés
1

A pataki tálunkat áztassuk be vízbe legalább 20-30 percre.

2

A burgonyát miután megpucoltuk, alaposan mossuk meg, majd aprítsuk cikkekre.

3

Helyezzük a burgonyát és a gorombára vágott hagymát egy tálba és öntsük rá az olvasztott, vagy legalább szobahőmérsékletű libazsírt.

4

A fűszerekkel is cselekedjünk így. Szórjuk rá a reszelt fokhagymát, az őrölt köményt, a sót, a frissen őrölt színes borsot, az aprított petrezselymet, majd alaposan keverjük. 20-30 percig pihentessük így a fűszerezett hagymát és krumplit.

5

A grillsütőt állítsuk 150-160 Celsius fokra, majd a helyezzük az alapanyagokat a pataki tálba. Az edényben maradt fűszeres levet pedig öntsük rá nyugodtan.

6

Egy órán keresztül fedő alatt készül a hagymás burgonya. Amikor letelt ez az idő, vegyük a le a tál tetejét.

7

Emeljük a hőfokot 200 fokra és 30 percig hagyjuk így a tálat, benne a finomsággal. Miután elkészült a teteje már kissé pirult lesz és a fűszerek és megtették, amit vártunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 4

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66