Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Hagyományos karácsonyi amerikai töltött egész pulyka

Hagyományos karácsonyi amerikai töltött egész pulyka


karácsonyi töltött pulyka amerikai recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Bürgés Tomi barátunk egy nagyon finom karácsonyi bbq receptet készített el - a Zgrills 1100b2 fa pellet grillsütőn -, amit a tengerentúlon élő jóbarátja osztott meg vele . Íme a hagyományos amerikai töltött pulyka receptje.

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óraFőzési idő4 óraÖsszesen5 óra
Hozzávalók
 1 egész pulykakb. 4-5 kg
 Milestone66 Pink fűszerkeverék
 Milestone66 Yellow fűszerkeverék
 alaplé a locsoláshoz
A páchoz:
 4 l víz
 200 g
 300 g barnacukor
 200 ml juharszirup
 1 evőkanál fekete bors
 1 teáskanál szegfűszeg
 1 teáskanál szegfűbors
 2 darab csillag ánizs
 1 darab fahéjrúd
 6 darab babérlevél
 100 ml whiskeyvagy konyak, de el is hagyható
Töltelék zöldségek
 5 darab közepes sárgarépa darabolva
 2 nagy fej hagyma félcikkelyre vágva
 4 darab szárzeller darabolva
 2 darab alma négyfelé vágva
 2 darab körte négyfelé vágva
 1 darab citrom négyfelé vágva
 1 darab narancs négyfelé vágva
 1 egész fej fokhagyma
 6 ág kakukkfű
 6 darab zsálya levél
 4 ág rozmaring
 1 csokor petrezselyem
Fűszervaj
 100 g puha vaj
 6 darab zsályalevél apróra vágva
 4 ág rozmaring
 2 gerezd zúzott fokhagyma
 ½ darab citrom héja és leve
 2 evőkanál kakukkfű apróra vágva
 1 evőkanál
 1 teáskanál őrölt bors
Elkészítés
1

Forraljunk fel 4-5 liter vizet egy akkora edényben, amibe belefér a pulyka. Keverjük bele a pác hozzávalóit. Addig kavargassuk, amíg a só és a cukor teljesen fel nem oldódik, majd adjuk hozzá a többi vizet és whiskey-t.

2

Tegyük bele a pulykát ebbe a lábasba és fedjük le legalább 24 órán keresztül. A lábast hűvös helyen tároljuk és félidőben fordítsuk is meg.
Természetesen tovább is pácolható, mint a 24 óra, de az minimum.
Aznap, amikor sütjük a pulykát, vegyük ki a pácléből, csöpögtessük le.

3

A pulyka üregét töltsük meg a gyümölcsökkel, a répával, a zöldségekkel és a hagymák felével. A maradékot oszlassuk el a tepsiben, majd helyezzük rá a pulykát, aminek kössük össze a lábait.

4

A pulykát alaposan be kell kenjük a fűszervajjal, majd pedig érkezhet rá fűszer. Esetünkben Milestone66 Pink és Yellow fűszerkeveréke.

5

A pulyka sütés pellet grillsütőn: 1 óra füst (smoke) funkción kb. 75°C-on, majd süssük 2 órát 110°C-on.
Ebben a két órában (illetve a sütés végéig) 30 percenként alaplével megöntözzük.

6

Az utolsó szakaszban emeljük a hőt 125°C-ra, amíg el nem éri a 75°C-on maghőt. Alapanyagtól és a pácolási időtől függően ez az időszak valószínűleg tovább tarthat, majd mint 1 óra.

Tipp: A mell vastagabb részén mérjük a 75°C-t, illetve a combban 82-83°C-t. Ekkora lesz kész a pulyka. Figyeljünk rá, hogy a hőmérő ne érjen csontot, mert ekkora fals eredményt kaphatunk.

7

30 perc pihentetés után fogyasszuk. Az ízek fokozása érdekében tálaljuk áfonya lekvárral.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Teriyaki pulykaRecept videó: Egy kis japán szósz, egy egész pulyka és indul is a varázslat. Próbáld ki ezt a receptet, ha már unod a klasszikus szárnyas ízeket.
Ázsiai stílusú ragacsos oldalasAz édes és szaftos, karamellizált BBQ-oldalasok őrülten finomak, szóval szedj magadnak hamar, mielőtt elfogy. Ezekért az ázsiai stílusú húsokért érdemes rendetlenséget csinálni.
Dán palacsintagolyó, aebleskiverA legenda szerint a Vikingek ereje ebből a töltött palacsinta golyókból származott. Bár picit nehéz elképzelni, de mi van ha igaz? Ne kockáztassunk mi sem, próbáljuk ki gyorsan a dánok finom édességét!
Kimchis oldalas szendvicsHa már unjátok a megszokott grillételeket és a családnak már nincs kedve a sima mustáros-hagymás tarjához, akkor most hoztunk nektek egy olyan király szendót, amiben az omlós oldalas egy kis ázsiai vonallal van megbolondítva: kimchis oldalas szendvics

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 egész pulykakb. 4-5 kg
 Milestone66 Pink fűszerkeverék
 Milestone66 Yellow fűszerkeverék
 alaplé a locsoláshoz
A páchoz:
 4 l víz
 200 g
 300 g barnacukor
 200 ml juharszirup
 1 evőkanál fekete bors
 1 teáskanál szegfűszeg
 1 teáskanál szegfűbors
 2 darab csillag ánizs
 1 darab fahéjrúd
 6 darab babérlevél
 100 ml whiskeyvagy konyak, de el is hagyható
Töltelék zöldségek
 5 darab közepes sárgarépa darabolva
 2 nagy fej hagyma félcikkelyre vágva
 4 darab szárzeller darabolva
 2 darab alma négyfelé vágva
 2 darab körte négyfelé vágva
 1 darab citrom négyfelé vágva
 1 darab narancs négyfelé vágva
 1 egész fej fokhagyma
 6 ág kakukkfű
 6 darab zsálya levél
 4 ág rozmaring
 1 csokor petrezselyem
Fűszervaj
 100 g puha vaj
 6 darab zsályalevél apróra vágva
 4 ág rozmaring
 2 gerezd zúzott fokhagyma
 ½ darab citrom héja és leve
 2 evőkanál kakukkfű apróra vágva
 1 evőkanál
 1 teáskanál őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Forraljunk fel 4-5 liter vizet egy akkora edényben, amibe belefér a pulyka. Keverjük bele a pác hozzávalóit. Addig kavargassuk, amíg a só és a cukor teljesen fel nem oldódik, majd adjuk hozzá a többi vizet és whiskey-t.

2

Tegyük bele a pulykát ebbe a lábasba és fedjük le legalább 24 órán keresztül. A lábast hűvös helyen tároljuk és félidőben fordítsuk is meg.
Természetesen tovább is pácolható, mint a 24 óra, de az minimum.
Aznap, amikor sütjük a pulykát, vegyük ki a pácléből, csöpögtessük le.

3

A pulyka üregét töltsük meg a gyümölcsökkel, a répával, a zöldségekkel és a hagymák felével. A maradékot oszlassuk el a tepsiben, majd helyezzük rá a pulykát, aminek kössük össze a lábait.

4

A pulykát alaposan be kell kenjük a fűszervajjal, majd pedig érkezhet rá fűszer. Esetünkben Milestone66 Pink és Yellow fűszerkeveréke.

5

A pulyka sütés pellet grillsütőn: 1 óra füst (smoke) funkción kb. 75°C-on, majd süssük 2 órát 110°C-on.
Ebben a két órában (illetve a sütés végéig) 30 percenként alaplével megöntözzük.

6

Az utolsó szakaszban emeljük a hőt 125°C-ra, amíg el nem éri a 75°C-on maghőt. Alapanyagtól és a pácolási időtől függően ez az időszak valószínűleg tovább tarthat, majd mint 1 óra.

Tipp: A mell vastagabb részén mérjük a 75°C-t, illetve a combban 82-83°C-t. Ekkora lesz kész a pulyka. Figyeljünk rá, hogy a hőmérő ne érjen csontot, mert ekkora fals eredményt kaphatunk.

7

30 perc pihentetés után fogyasszuk. Az ízek fokozása érdekében tálaljuk áfonya lekvárral.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hagyományos karácsonyi amerikai töltött egész pulyka
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66