Nyomtatandó:

Haltepertő, haltöpörtyű Bürgés Tomival

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő30 percÖsszesen45 perc

Bürgés Tomival haltepertőt, haltöpörtyűt készítettünk, ami egy szuper fogás! Ki kell próbálni mindenkinek, aki szereti a halat.

haltepertő haltöpörtyű recept bürgés tomi okosgrill

Hozzávalók
 ponty hasalja
 200 ml olaj
 100 g zsemlemorzsa
 100 g liszt
 1 evőkanál paprika
 1 teáskanál bors
 1 teáskanál
 1 fej lilahagyma
Ajánlott kiégészítők
 Vadcseresznye pellet
 Öntöttvas edény
Elkészítés
1

A haltepertő elkészítése nagyon egyszerű, mindössze néhány eszközre lesz hozzá szükségünk.

2

A pellet grillsütőt hőmérsékletét állítsuk a legmagasabb °C-ra.

3

Készítsük el a tepertő "bundáját". A zsemlemorzsát és a lisztet keverjük össze, majd borítsuk hozzá a pirospaprikát, borsot és a sót. Szintén alaposan keverjük össze.

4

A pontyot vágjuk csíkokra, majd forgassuk meg a panírba és az időközben már forró olajban süssük ki.

5

Fogyasszuk karikázott lilahagymával és friss ropogós kenyérrel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66