Nyomtatandó:

Héjában sült fűszeres újburgonya

Adag4 főreElőkészítési idő10 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen1 óra 40 perc

Szoky youtube csatornáján időnként Pit Boss Okosgrillen készít ételeket. Amikor grillcsirkét készített köretként fűszeres újburgonyát készített - íme a recept.

Szoky konyhája fűszeres újburgonya recept okosgrill

Hozzávalók
 színes őrölt bors
 metélőhagyma
 oregánó
 bazsalikom
 tárkony
 szerencsendió
 
 petrezselyem
 Worcestershire-szósz
 őrölt pirospaprika
 sáfrányos szeklice
 pár gerezd fokhagyma
 1,5 dl olívaolaj
Elkészítés
1

A fa pellet grillsütőt kapcsoljuk be és 170-185°C közé melegítsük fel.

2

A fűszeres újburgonya receptje nagyon egyszerű és egyben nagyon nehéz. A felsorolt fűszerek irányadóak.

3

Próbáljunk meg egyenlő arányban saját fűszerekeveréket készíteni a felsorolt hozzávalókból. Ízlésünknek megfelően természetesen egy-egy fűszerből tehetünk többet vagy kevesebbet is.

4

A megmosott és felszeletelt újburgonyákat egy edénybe helyezzük, miután lecsöpögött róla a víz. Ha van rá lehetőségünk át is törölhetjük egy tiszta kendő segítségével, hogy felitathassuk a krumplin maradt vizet.

5

Öntsük az olajat a burgonyára, majd jöhet szép lassan a fűszerekeverék is. Kézzel keverjük el addig, amíg láthatóan minden burit egyenletesen bevont a fűszer.

6

Helyezzük egy tepsibe a burgonyákat és oszlassuk el egyenletesen, hogy ne nagyon takarják egymást. Kb 80-90 perc alatt kész is lesz a finomság.

7

Ha együtt készül a videóban látható grillcsirkékkel, akkor plusz ízt fogunk kapni a sültcsirkéből kapott aromáktól, lecsöpögő páclevekből. Savanyú uborkával, gyöngyhagymával ajánljuk fogyasztani.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 4

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66