A tepsis és tészta ételek rajongói most figyeljenek: Bürgés Tomi ebben a videóban a klasszikus holland metéltet készítette el és bolondította meg egy kis magyaros vonallal. Könnyű kis étel, gyors elkészítéssel.
Sós-olajos vízben főzzük ki a szélesmetélt tésztát, majd kivajazott tepsiben keverjük össze 80 gramm reszelt sajttal.
A sertés szűzpecsenyét vágjuk 2 cm széles szeletekre, de ízlés szerint akár kockázhatjuk is. Ezután sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majorannával.
A fűszerezést lecserélhetjük Milestone66 SPG+ra is.
Egy kivajazott serpenyőben pirítsunk kérget a hús szeletekre, majd szintén helyezzük a tepsibe, rá a tésztára.
Jól feldobja majd az összhatást, ha ízlés szerint pirítunk mellé füstölt tarját vagy császárszalonnát is.
A serpenyőben megmaradt zsiradékra öntsük rá a tejszínt, a bort és az alaplevet, majd forraljuk össze. Sűrűsödés után öntsük rá a tepsi tartalmára.
Szórjuk meg a holland metételt vastagon reszelt sajttal, majd mehet is a fa pellet grillsütőnkbe 200°C-on, kb. 30 percre.
0 servings