Nyomtatandó:

Holland metélt, magyarosítva

Adag4 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 20 perc

A tepsis és tészta ételek rajongói most figyeljenek: Bürgés Tomi ebben a videóban a klasszikus holland metéltet készítette el és bolondította meg egy kis magyaros vonallal. Könnyű kis étel, gyors elkészítéssel.

holland metélt recept okosgrill

Hozzávalók
 500 g sertés szűzpecsenye
 1 csomag szélesmetélt tészta
 200 g sajt
 1 evőkanál vaj
 1 evőkanál Milestone66 SPG+ grill-barbecue rub SPGSó, bors, fokhagyma
 1 teáskanál majoranna
 100 g füstölt tarjavagy császárszalonna
 125 ml tejszín
 25 ml fehér bor
 50 ml alaplé
Elkészítés
1

Sós-olajos vízben főzzük ki a szélesmetélt tésztát, majd kivajazott tepsiben keverjük össze 80 gramm reszelt sajttal.

2

A sertés szűzpecsenyét vágjuk 2 cm széles szeletekre, de ízlés szerint akár kockázhatjuk is. Ezután sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majorannával.

A fűszerezést lecserélhetjük Milestone66 SPG+ra is.

3

Egy kivajazott serpenyőben pirítsunk kérget a hús szeletekre, majd szintén helyezzük a tepsibe, rá a tésztára.
Jól feldobja majd az összhatást, ha ízlés szerint pirítunk mellé füstölt tarját vagy császárszalonnát is.

4

A serpenyőben megmaradt zsiradékra öntsük rá a tejszínt, a bort és az alaplevet, majd forraljuk össze. Sűrűsödés után öntsük rá a tepsi tartalmára.

5

Szórjuk meg a holland metételt vastagon reszelt sajttal, majd mehet is a fa pellet grillsütőnkbe 200°C-on, kb. 30 percre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66