Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Lacipenye, vásári pecsenye – Szoky konyhája

Lacipenye, vásári pecsenye – Szoky konyhája


szoky konyhája lacipecsenye recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky lacipecsenye receptje közel sem diétás, de ezzel nincs is semmi baj. A videón bemutatott receptet grillsütőben is könnyen elkészíthetjük.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 50 percÖsszesen2 óra 20 perc
Hozzávalók:
 8 darab sertéstarja szelet
 10 dkg libazsír más zsírral helyettesíthető
 5 darab vöröshagyma
 8 gerezd fokhagyma
 1,50 teáskanál darált paprikakrém,
 1 kis csokor petrezselyem
 1,30 kg burgonya
 
 tört színes bors
 koriandermag
 édes nemes pirospaprika
 őrölt kömény
Elkészítés
1

A fokhagymát vágjuk fel szeletekre és 1 evőkanálnyi só mellé tegyük mozsárba és alakítsuk addig, amíg pépes nem lesz.
Mozsár hiányában fokhagymanyomót is használhatunk, majd azzal keverjük el a sót.

2

Egy tálba helyezzük el a sós fokhagyma pépet, majd adjuk hozzá a (liba)zsírt (kb. 4 kanál).

3

Jöhetnek a fűszerek: pici őrölt kömény, púpos kanál piros paprika, csípős darált paprika, őrölt színes bors, koriander, majd forgassuk össze ezt az egyveleget.

4

A centis szelet tarjákat nem klopfoljuk ki. Bekenjük a szósszal, majd legalább egy órát a hűtőben pihentetjük - fóliázva, hogy ne legyen túl fokhagymás a hűtő. Ha van lehetőségünk hamarabb előkészülni, akkor akár egy teljes napot is lehet így a hűtőben.

5

Egy serpenyőben hevítsünk egy kis zsírt és a szeletek tarja minkét oldalát egy kicsit süssük meg. Így kérget sütünk a húsra. Oldalanként 30-40 másodperc elég és mehet is át a pataki tálba.

6

A hagymákat félbe vágjuk, felszeleteljük és a serpenyőt visszamelegítve közepes lángon 6-7 percig sütjük a hagymát, majd egy rétegben ráhelyezzük a tálban lévő húsokra.

7

Következő rétegnek a krumpli fog jönni. Hámozás és tisztítás után kockázzuk fel a krumplit, mossuk át, csepegtessük le. Sózás, borsozás után pedig jöhet a pataki tál tetejére, szépen eloszlatva.

8

Szoky ezt a receptjét konyhai sütőben készítette el, de természetesen mi pellet grillsütőbe fogjuk. A pellet grillt 180 fokra állítsuk be.

szoky konyhája lacipecsenye recept okosgrill

9

Fedővel a tetején kb. 50-60 percig sütjük, majd fedő nélküli magasabb hőn (205-210 fokon) tovább sütjük, amíg a burgonya pirosra, ropogósra nem sült. Tetejét petrezselyem zöldjével szórjuk meg.

szoky konyhája lacipecsenye recept okosgrill

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Hagymás aprópecsenye – Szoky konyhájaGrill recept videó: Fogadjátok nagy szeretettel ezt a fantasztikusan finom, nyálcsorgató, továbbá laktató pecsenye-finomságot, amelyet a család és a barátok is imádni fognak. Ráadásul anélkül is elkészül, hogy az egész napot a konyhában töltenénk.
Csirke cordon bleu grillsütőnA cordon bleu az egykori menzák ünnepi menüje volt, most pedig grillsütőn is bármikor elkészíthetjük, ha egy kis nosztalgiára (is) vágyunk a finom ízek mellett.
Grillezett mogyoróvajas csirkeszárnyEz a recept tökéletes példa az ázsiai barbecue fantasztikus világára. A csirkeszárnyakat mogyoróvajjal, szójaszósszal pácolják és a Srirachával fűszerezik. Grillezve, magas hőfokon és gyors készítik el, friss mogyoróval tálalják.
Grillezett kéksajtos főtt kukoricaHétköznapi köret grillezett húsok mellé, de akár magában is, egy kis csavarral. A kéksajt és a vajas-chili szósz izgalmas ízvilágot alkot, hasonlóan mintha egy Buffalo csirkeszárnyat ennénk.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 8 darab sertéstarja szelet
 10 dkg libazsír más zsírral helyettesíthető
 5 darab vöröshagyma
 8 gerezd fokhagyma
 1,50 teáskanál darált paprikakrém,
 1 kis csokor petrezselyem
 1,30 kg burgonya
 
 tört színes bors
 koriandermag
 édes nemes pirospaprika
 őrölt kömény

Elkészítés

Elkészítés
1

A fokhagymát vágjuk fel szeletekre és 1 evőkanálnyi só mellé tegyük mozsárba és alakítsuk addig, amíg pépes nem lesz.
Mozsár hiányában fokhagymanyomót is használhatunk, majd azzal keverjük el a sót.

2

Egy tálba helyezzük el a sós fokhagyma pépet, majd adjuk hozzá a (liba)zsírt (kb. 4 kanál).

3

Jöhetnek a fűszerek: pici őrölt kömény, púpos kanál piros paprika, csípős darált paprika, őrölt színes bors, koriander, majd forgassuk össze ezt az egyveleget.

4

A centis szelet tarjákat nem klopfoljuk ki. Bekenjük a szósszal, majd legalább egy órát a hűtőben pihentetjük - fóliázva, hogy ne legyen túl fokhagymás a hűtő. Ha van lehetőségünk hamarabb előkészülni, akkor akár egy teljes napot is lehet így a hűtőben.

5

Egy serpenyőben hevítsünk egy kis zsírt és a szeletek tarja minkét oldalát egy kicsit süssük meg. Így kérget sütünk a húsra. Oldalanként 30-40 másodperc elég és mehet is át a pataki tálba.

6

A hagymákat félbe vágjuk, felszeleteljük és a serpenyőt visszamelegítve közepes lángon 6-7 percig sütjük a hagymát, majd egy rétegben ráhelyezzük a tálban lévő húsokra.

7

Következő rétegnek a krumpli fog jönni. Hámozás és tisztítás után kockázzuk fel a krumplit, mossuk át, csepegtessük le. Sózás, borsozás után pedig jöhet a pataki tál tetejére, szépen eloszlatva.

8

Szoky ezt a receptjét konyhai sütőben készítette el, de természetesen mi pellet grillsütőbe fogjuk. A pellet grillt 180 fokra állítsuk be.

szoky konyhája lacipecsenye recept okosgrill

9

Fedővel a tetején kb. 50-60 percig sütjük, majd fedő nélküli magasabb hőn (205-210 fokon) tovább sütjük, amíg a burgonya pirosra, ropogósra nem sült. Tetejét petrezselyem zöldjével szórjuk meg.

szoky konyhája lacipecsenye recept okosgrill

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Lacipenye, vásári pecsenye – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66