Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Lacipenye, vásári pecsenye – Szoky konyhája

Lacipenye, vásári pecsenye – Szoky konyhája


szoky konyhája lacipecsenye recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky lacipecsenye receptje közel sem diétás, de ezzel nincs is semmi baj. A videón bemutatott receptet grillsütőben is könnyen elkészíthetjük.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 50 percÖsszesen2 óra 20 perc
Hozzávalók:
 8 darab sertéstarja szelet
 10 dkg libazsír más zsírral helyettesíthető
 5 darab vöröshagyma
 8 gerezd fokhagyma
 1,50 teáskanál darált paprikakrém,
 1 kis csokor petrezselyem
 1,30 kg burgonya
 
 tört színes bors
 koriandermag
 édes nemes pirospaprika
 őrölt kömény
Elkészítés
1

A fokhagymát vágjuk fel szeletekre és 1 evőkanálnyi só mellé tegyük mozsárba és alakítsuk addig, amíg pépes nem lesz.
Mozsár hiányában fokhagymanyomót is használhatunk, majd azzal keverjük el a sót.

2

Egy tálba helyezzük el a sós fokhagyma pépet, majd adjuk hozzá a (liba)zsírt (kb. 4 kanál).

3

Jöhetnek a fűszerek: pici őrölt kömény, púpos kanál piros paprika, csípős darált paprika, őrölt színes bors, koriander, majd forgassuk össze ezt az egyveleget.

4

A centis szelet tarjákat nem klopfoljuk ki. Bekenjük a szósszal, majd legalább egy órát a hűtőben pihentetjük - fóliázva, hogy ne legyen túl fokhagymás a hűtő. Ha van lehetőségünk hamarabb előkészülni, akkor akár egy teljes napot is lehet így a hűtőben.

5

Egy serpenyőben hevítsünk egy kis zsírt és a szeletek tarja minkét oldalát egy kicsit süssük meg. Így kérget sütünk a húsra. Oldalanként 30-40 másodperc elég és mehet is át a pataki tálba.

6

A hagymákat félbe vágjuk, felszeleteljük és a serpenyőt visszamelegítve közepes lángon 6-7 percig sütjük a hagymát, majd egy rétegben ráhelyezzük a tálban lévő húsokra.

7

Következő rétegnek a krumpli fog jönni. Hámozás és tisztítás után kockázzuk fel a krumplit, mossuk át, csepegtessük le. Sózás, borsozás után pedig jöhet a pataki tál tetejére, szépen eloszlatva.

8

Szoky ezt a receptjét konyhai sütőben készítette el, de természetesen mi pellet grillsütőbe fogjuk. A pellet grillt 180 fokra állítsuk be.

szoky konyhája lacipecsenye recept okosgrill

9

Fedővel a tetején kb. 50-60 percig sütjük, majd fedő nélküli magasabb hőn (205-210 fokon) tovább sütjük, amíg a burgonya pirosra, ropogósra nem sült. Tetejét petrezselyem zöldjével szórjuk meg.

szoky konyhája lacipecsenye recept okosgrill

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillcsirke otthon, könnyedénAz egyszerű pácolt, bedörzsölt és megvajazott sült csirkénkkel bármikor könnyedén szaftos és ízletes lakomát varázsolhatunk családunk, barátaink, vendégeink számára.
Narancsos kacsasült, kacsacombKaramellizált narancsos-vörösborban pácolódik a kacsánk, amit rozmaringos füstölő pellettel egészítettünk ki. Nagyon egyszerű recept, alig néhány hozzávalóval.
Grillezett spárga baconbe tekerveBaconbe tekerve minden étel jobb. Persze bacon rajongóként nehéz is máshogy vélekedni. Ezért is szenvedélyünk mindent baconbe csomagolni és grillen megsütni. Most a népszerű grillköret, a spárga került a szalonna szorításába.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 8 darab sertéstarja szelet
 10 dkg libazsír más zsírral helyettesíthető
 5 darab vöröshagyma
 8 gerezd fokhagyma
 1,50 teáskanál darált paprikakrém,
 1 kis csokor petrezselyem
 1,30 kg burgonya
 
 tört színes bors
 koriandermag
 édes nemes pirospaprika
 őrölt kömény

Elkészítés

Elkészítés
1

A fokhagymát vágjuk fel szeletekre és 1 evőkanálnyi só mellé tegyük mozsárba és alakítsuk addig, amíg pépes nem lesz.
Mozsár hiányában fokhagymanyomót is használhatunk, majd azzal keverjük el a sót.

2

Egy tálba helyezzük el a sós fokhagyma pépet, majd adjuk hozzá a (liba)zsírt (kb. 4 kanál).

3

Jöhetnek a fűszerek: pici őrölt kömény, púpos kanál piros paprika, csípős darált paprika, őrölt színes bors, koriander, majd forgassuk össze ezt az egyveleget.

4

A centis szelet tarjákat nem klopfoljuk ki. Bekenjük a szósszal, majd legalább egy órát a hűtőben pihentetjük - fóliázva, hogy ne legyen túl fokhagymás a hűtő. Ha van lehetőségünk hamarabb előkészülni, akkor akár egy teljes napot is lehet így a hűtőben.

5

Egy serpenyőben hevítsünk egy kis zsírt és a szeletek tarja minkét oldalát egy kicsit süssük meg. Így kérget sütünk a húsra. Oldalanként 30-40 másodperc elég és mehet is át a pataki tálba.

6

A hagymákat félbe vágjuk, felszeleteljük és a serpenyőt visszamelegítve közepes lángon 6-7 percig sütjük a hagymát, majd egy rétegben ráhelyezzük a tálban lévő húsokra.

7

Következő rétegnek a krumpli fog jönni. Hámozás és tisztítás után kockázzuk fel a krumplit, mossuk át, csepegtessük le. Sózás, borsozás után pedig jöhet a pataki tál tetejére, szépen eloszlatva.

8

Szoky ezt a receptjét konyhai sütőben készítette el, de természetesen mi pellet grillsütőbe fogjuk. A pellet grillt 180 fokra állítsuk be.

szoky konyhája lacipecsenye recept okosgrill

9

Fedővel a tetején kb. 50-60 percig sütjük, majd fedő nélküli magasabb hőn (205-210 fokon) tovább sütjük, amíg a burgonya pirosra, ropogósra nem sült. Tetejét petrezselyem zöldjével szórjuk meg.

szoky konyhája lacipecsenye recept okosgrill

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Lacipenye, vásári pecsenye – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66