Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Libatepertő, libatöpörtyű, libazsír grillen

Libatepertő, libatöpörtyű, libazsír grillen


márton-nap libatepertő recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Nem csak Márton-napi finomság lehet a libatepertő. Készíthetjük bármikor, az eredmény mindenképp egy ropogós végeredmény lesz és zsírt is több ételhez felhasználhatjuk.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen2 óra
Hozzávalók
 3 kg bőrös libaháj
 kevés víz
 20 ml tej
 
Elkészítés
1

Előkészítésképpen érdemes a hűtőbe tenni, hogy keményebb legyen. Így könnyebb lesz az esetleg tisztítás.

2

A libahájat vágjuk 3-4 cm széles szeletekre.

3

Grillsütőben is könnyen elkészítő. Állítsuk a pellet grillsütőt 150-160°C-ra és egy magasabb falú serpenyőt vagy lábast használjunk.

4

Kevés vizet öntsük alá, majd 40-50 percen keresztül, ellenőrizve és kavargatva süssük.

5

Már az elején is sózhatjuk, kilógrammonként 3-4 dkg sót hozzáadva.

6

A sütés vége előtt 3-5 perccel öntsük bele a tejet. Ekkor fedőt is helyezzünk rá.
Számítsunk rá, hogy fel fog futni a zsír. Az aranybarna színt elérve szűrőkanál segítségével vegyük ki és helyezzük egy tálba.

7

A zsiradékot egy szűrőn átengedve későbbi felhasználásra eltehetjük. Ügyeljünk rá, hogy szobahőmérsékleten hűljön ki a forró zsír.

8

A libatepertőt friss kenyérrel, lilahagymával, paradicsommal ajánljuk fogyasztani.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Paleo BBQ sertésoldalasPróbáljunk ki egy egészségesebb oldalas receptet. Ezeket a sertés szeleteket füstös, sós paprika- és chipotle-fűszerkeverékkel ízesítjük, majd édes paradicsom alapú BBQ szósszal megkenjük.
Füstölt Seattle hot dogA krémsajt egy furcsa feltétnek tűnhet egy virslihez, de addig ne vesd el az ötletet, amíg ki nem próbáltad ezt a füstölt, seattle-i verziót. Amerika északnyugati részének kedvence, de valószínűleg bármelyik kerti grillezésen nagy sláger lesz.
Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 kg bőrös libaháj
 kevés víz
 20 ml tej
 

Elkészítés

Elkészítés
1

Előkészítésképpen érdemes a hűtőbe tenni, hogy keményebb legyen. Így könnyebb lesz az esetleg tisztítás.

2

A libahájat vágjuk 3-4 cm széles szeletekre.

3

Grillsütőben is könnyen elkészítő. Állítsuk a pellet grillsütőt 150-160°C-ra és egy magasabb falú serpenyőt vagy lábast használjunk.

4

Kevés vizet öntsük alá, majd 40-50 percen keresztül, ellenőrizve és kavargatva süssük.

5

Már az elején is sózhatjuk, kilógrammonként 3-4 dkg sót hozzáadva.

6

A sütés vége előtt 3-5 perccel öntsük bele a tejet. Ekkor fedőt is helyezzünk rá.
Számítsunk rá, hogy fel fog futni a zsír. Az aranybarna színt elérve szűrőkanál segítségével vegyük ki és helyezzük egy tálba.

7

A zsiradékot egy szűrőn átengedve későbbi felhasználásra eltehetjük. Ügyeljünk rá, hogy szobahőmérsékleten hűljön ki a forró zsír.

8

A libatepertőt friss kenyérrel, lilahagymával, paradicsommal ajánljuk fogyasztani.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Libatepertő, libatöpörtyű, libazsír grillen
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66