Nyomtatandó:

Louisiana cajun burger

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő40 percÖsszesen55 perc

Különböző konyhák keveredéséből született meg a cajun (kédzsön). Erős, karakteres ízek jellemzik a stílust, amelyben keveredik a francia, spanyol, mediterrán konyhavilág az USA-ba érkező népek szokásaival. Ebben a szellemben készült el ez a rendkívül érdekes burger, amely a cajun konyha központjáról Louisiana-ról neveztünk el.

Louisiana cajun burger recept okosgrill

Hozzávalók
 450 g marhahús darálva
 4 darab hamburger zsemle
 4 szelet sajt
 burgonya chips
 1 evőkanál édes grill fűszerkeverék
 150 g szeletelt savanyú uborka
 4 szelet füstölt sonka
Remoulade szósz
 230 g majonéz
 80 g savanyú uborka, kockázva
 2 evőkanál dijoni mustár
 3 evőkanál normál mustár
 1 teáskanál Cayenne bors
 1 evőkanál csípős szósz vagy darált paprikakrém
 2 evőkanál petrezselyem levél
Elkészítés
1

A remoulade szósz elkészítéséhez keverjük össze egy tálban a csípős szószt, a dijoni mustárt, a petrezselymet, a cayenne-i borsot, a majonézt, az aprított savanyú uborkát és a normál mustárt, majd tegyük félre a hűtőben.

2

Melegítsük a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és a darált marhahúst keverjük össze a fűszerkeverékkel, majd osszuk el 4 egyenlő részre és formázzunk belőlük húspogácsákat.

3

Grillezzük a húspogácsákat 7-10 percig, félidőnél átfordítva, egy szelet (cheddar) sajtot és egy szelet sonkát rátéve. A sajtra érdemes 1-2 tekerés frissen őrölt borsot is rászórni.

4

Amikor a hamburgerek a kívánt állag szerint megsültek, vegyük le a grillről és tegyük félre. Ugyanekkora pirítsuk meg a félbevágott burger zsemléket is.

5

Cajun burgerünk összeállítása: Zsemle alja, húspogácsa, remoulade szósz, szeletelt uborka, burgonya chips és a zsemle teteje.

Jó étvágyat kívánunk!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66