Nyomtatandó:

Málnás chipotle (csípős) BBQ rub

Adag4 főreElőkészítési idő10 percFőzési idő25 percÖsszesen35 perc

Málna és csípős paprika együtt? Nem csalás, nem ámítás, ez egy igazi vérbeli USA BBQ rub recept és csak rád vár, hogy bekenj vele néhány kg fincsi bordát, aztán rádobd a grillre.

Málnás chipotle bbq rub

Hozzávalók
 100 g vöröshagyma apróra vágva
 2 gerezd fokhagymás apróra vágva
 2 evőkanál olívaolaj
 1 teáskanál teáskanál folyékony füst
 60 g barnacukor
 50 ml almaecet
 1,50 darab nagy chipotle paprika, darálva
 1 l málna turmixolva
 450 g sűrített paradicsom
Elkészítés
1

Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt adjuk hozzá az olivaolajat és az aprított vöröshagymát. Pároljuk, pirítsuk addig amíg a hagyma üveges nem lesz.

2

Ezután adjuk hozza a fokhagymát és a chipotle paprikát, majd süssök össze egy percen keresztül.

3

Adjuk hozzá a paradicsomszószt, a barna cukrot, az almaborecetet és a folyékony füstöt. Keverjük, főzzük addig, amíg a barna cukor feloldódik.

4

Adjunk hozzá málnát, keverjük össze és forraljuk fel.

5

Forralás után csökkentsük kicsit a hőt és 10-15 percig pároljuk miközben folyamatosan kevergetjük.

6

Miután kész vagyunk, vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihülni a bbq szószt.

7

A hűtőszekrényben légmentesen lezárható befőttes üvegben tárolhatjuk, ha esetleg maradna belőle.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66