Nyomtatandó:

Mangalica burger sült paprikakrémmel

Hozzávalók
 400 g mangalica tarja
 1 csomag érlelt, szárított mangalica sonka
 só, bors ízlés szerint
 1 fej lilahagyma
 1 evőkanál liszt
 1 csomag rukkola
 1 csomag pannónia sajt
 2 darab csemege uborka
 1 csomag füstölt sajt
 2 darab hamburger buci
 olaj
Sült paprikakrém
 1 darab kaliforniai paprika
 ½ fej vöröshagyma
 1 gerezd fokhagyma
 1 csipet só
 1 evőkanál citromlé
 1 csipet őrölt kömény
Elkészítés
1

A mangalica tarját daráljuk le, ízesítsük sóval, borssal és formázzunk belőle 150-200 grammos burgerpogácsákat.

2

A pellet grillsütő 160-180°C-os rácsán süssük meg a húst és tegyük mellé az egész kaliforniai paprikát is. A hamburger bucit vágjuk ketté és pirítsuk meg.

3

Amikor a hús mindkét oldalára sütöttünk kérget helyezzük rá a szelet sajtokat és süssük tovább.

4

A lilahagymát vágjuk karikára és miután lisztben átforgattuk süssük ki forró olajban egy serpenyő segítségével.

5

Az időközben megsült paprikát kockázzuk fel és helyezzük egy aprítóba vöröshagymával, fokhagymával, citromlével, őrölt köménnyel, sóval és krémesítsük.

6

Állítsuk össze a mangalica burgert: a bucikat kenjük meg a sült paprikakrémmel, helyezzük rá a mangalica húspogácsát, a sült hagymát, rukkolát, csemege uborkát és az érlelt sonkát.

Jó étvágyat!

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66