Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Meggyes piskóta grill desszert by Szoky konyhája

Meggyes piskóta grill desszert by Szoky konyhája


meggyes piskota grill desszert szoky konyhája okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Pit Boss és Louisiana grillsütők segítésgével nem csak húsokat, de desszerteket is készíthetünk. Szoky épp egy klasszikus meggyes piskótát készített el a kerti grillsütőjén.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók
 6 db tojás
 6 evőkanál cukor
 6 púpos evőkanál liszt
 300 g magozott meggy
 csipet só
 fél citrom és negyed narancs reszelt héja
 ízlés szerint vanília
 80 g csokoládé pasztilla
 a tepsi kikenéséhez kis vaj és morzsa
Elkészítés
1

A recept nagyon egyszerű, a hozzávalóknál látható, hogy azonos számú kell mindenből.

2

Kezdésnek válasszuk szét a tojásokat sárgájára és fehérjére egy külön tálba.

3

A sárgájához tegyük hozzá a citrom és narancshéjat, illetve a vaníliát, a cukrot és keverjük habosra.

4

A tojásfehérjét verjük habosra.

5

Kézzel forgassuk össze a fehérjehabot és a sárgáját. Óvatosan, nehogy összetörjük a habot.

6

Több részletben adjuk hozzá a lisztet is. Előtte akár át is szitálhatjuk a lisztet. Kézzel dolgozzuk hozzá a masszához.

7

A tésztát öntsük bele a véknyan kivajazott és morzsával is megszórt tepsibe, majd habkártya segítségével egyenletesen oszlassuk el és simítsuk el a tetejét.

8

Ízlés szerint szórjuk meg a kimagazott meggyel és a csoki darabokkal. Ha szeretnénk fokozni az ízeket egy kis diót is szórhatunk rá.

9

A grillsütőt 175°C-ra állítva 45 perc alatt készül el a meggyes piskóta. Időnként persze érdemes ellenőrizni, hogyan is áll a süti.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Szárazon pácolt texasi marhaoldalasNe hagyd, hogy egy nagyobb marhaborda megfélemlítsen! Ennek az egyszerű száraz pácnak az elkészítése 20 percet vesz igénybe, és utána elvégzi helyetted az összes nehéz feladatot. Hiszen ezután egyszerűen megfüstöljük a húst 4-5 órán keresztül, majd becsomagoljuk a bordákat alufóliába vagy hentespapírba és tökéletesre sütjük.
Ropogós bacon, szalonna grillsütőnA szalonnasütéshez mindenkinek kapcsolódik egy jó emléke, ami beugrik az izzó parázs felett tartott nyársról és rajta az izzadó tenyérnyi szalonna látványáról és illatáról. Most egy kerti grillezőre szabott változatott mutatunk, ahol semmi sem vész kárba.
Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyávalGyakran kérdezik tőlünk, hogy mit ajánlunk egy könnyed nyári grillebéd vagy vacsora alkalmával. Nos, természetesen van néhány javaslatunk: egy egészséges és ízletes grillezett csirkemell, amit grillezett sült retekkel és narancsszeletekkel egészítünk ki. Továbbá, egy duplán sült édesburgonya csónakkal fokozzuk az élvezetet, hogy a teljes étel igazán fantasztikus ízorgiává váljon. Ez a különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás tökéletesen kombinálja a hús és a zöldségek ízét. Ráadásul magas tápanyagtartalmú és egészséges, így a gyerkőcöknek is bátran kínálható.
Argentin stílusú BBQ marhaborda, marhaoldalasA hagyományos argentin grillezés pusztán egyszerű, alapvető fűszerezést jelent, amely lehetővé teszi, hogy a hús természetes ízei feldobják a fogást, és a természetes fafüstölés aromáit. Az eredmény felejthetetlen lesz.

Hozzávalók

Hozzávalók
 6 db tojás
 6 evőkanál cukor
 6 púpos evőkanál liszt
 300 g magozott meggy
 csipet só
 fél citrom és negyed narancs reszelt héja
 ízlés szerint vanília
 80 g csokoládé pasztilla
 a tepsi kikenéséhez kis vaj és morzsa

Elkészítés

Elkészítés
1

A recept nagyon egyszerű, a hozzávalóknál látható, hogy azonos számú kell mindenből.

2

Kezdésnek válasszuk szét a tojásokat sárgájára és fehérjére egy külön tálba.

3

A sárgájához tegyük hozzá a citrom és narancshéjat, illetve a vaníliát, a cukrot és keverjük habosra.

4

A tojásfehérjét verjük habosra.

5

Kézzel forgassuk össze a fehérjehabot és a sárgáját. Óvatosan, nehogy összetörjük a habot.

6

Több részletben adjuk hozzá a lisztet is. Előtte akár át is szitálhatjuk a lisztet. Kézzel dolgozzuk hozzá a masszához.

7

A tésztát öntsük bele a véknyan kivajazott és morzsával is megszórt tepsibe, majd habkártya segítségével egyenletesen oszlassuk el és simítsuk el a tetejét.

8

Ízlés szerint szórjuk meg a kimagazott meggyel és a csoki darabokkal. Ha szeretnénk fokozni az ízeket egy kis diót is szórhatunk rá.

9

A grillsütőt 175°C-ra állítva 45 perc alatt készül el a meggyes piskóta. Időnként persze érdemes ellenőrizni, hogyan is áll a süti.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Meggyes piskóta grill desszert by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66