Nyomtatandó:

Meggyes piskóta grill desszert by Szoky konyhája

Adag4 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra

A Pit Boss és Louisiana grillsütők segítésgével nem csak húsokat, de desszerteket is készíthetünk. Szoky épp egy klasszikus meggyes piskótát készített el a kerti grillsütőjén.

meggyes piskota grill desszert szoky konyhája okosgrill

Hozzávalók
 6 db tojás
 6 evőkanál cukor
 6 púpos evőkanál liszt
 300 g magozott meggy
 csipet só
 fél citrom és negyed narancs reszelt héja
 ízlés szerint vanília
 80 g csokoládé pasztilla
 a tepsi kikenéséhez kis vaj és morzsa
Elkészítés
1

A recept nagyon egyszerű, a hozzávalóknál látható, hogy azonos számú kell mindenből.

2

Kezdésnek válasszuk szét a tojásokat sárgájára és fehérjére egy külön tálba.

3

A sárgájához tegyük hozzá a citrom és narancshéjat, illetve a vaníliát, a cukrot és keverjük habosra.

4

A tojásfehérjét verjük habosra.

5

Kézzel forgassuk össze a fehérjehabot és a sárgáját. Óvatosan, nehogy összetörjük a habot.

6

Több részletben adjuk hozzá a lisztet is. Előtte akár át is szitálhatjuk a lisztet. Kézzel dolgozzuk hozzá a masszához.

7

A tésztát öntsük bele a véknyan kivajazott és morzsával is megszórt tepsibe, majd habkártya segítségével egyenletesen oszlassuk el és simítsuk el a tetejét.

8

Ízlés szerint szórjuk meg a kimagazott meggyel és a csoki darabokkal. Ha szeretnénk fokozni az ízeket egy kis diót is szórhatunk rá.

9

A grillsütőt 175°C-ra állítva 45 perc alatt készül el a meggyes piskóta. Időnként persze érdemes ellenőrizni, hogyan is áll a süti.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 4

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66