A recept nagyon egyszerű, a hozzávalóknál látható, hogy azonos számú kell mindenből.
Kezdésnek válasszuk szét a tojásokat sárgájára és fehérjére egy külön tálba.
A sárgájához tegyük hozzá a citrom és narancshéjat, illetve a vaníliát, a cukrot és keverjük habosra.
A tojásfehérjét verjük habosra.
Kézzel forgassuk össze a fehérjehabot és a sárgáját. Óvatosan, nehogy összetörjük a habot.
Több részletben adjuk hozzá a lisztet is. Előtte akár át is szitálhatjuk a lisztet. Kézzel dolgozzuk hozzá a masszához.
A tésztát öntsük bele a véknyan kivajazott és morzsával is megszórt tepsibe, majd habkártya segítségével egyenletesen oszlassuk el és simítsuk el a tetejét.
Ízlés szerint szórjuk meg a kimagazott meggyel és a csoki darabokkal. Ha szeretnénk fokozni az ízeket egy kis diót is szórhatunk rá.
A grillsütőt 175°C-ra állítva 45 perc alatt készül el a meggyes piskóta. Időnként persze érdemes ellenőrizni, hogyan is áll a süti.