Nyomtatandó:

Mexikói chimichanga emu hússal

Adag4 főreElőkészítési idő30 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 30 perc

A klasszikus marharagus-babos chimichanga újragondolva emu hússal, pellet grillsütőn remoulade szósszal. Ha új ízeket szeretnél felfedezni, mindenképp érdemes megkóstolni!

mexikói chimichanga emu hús recept okosgrill

Hozzávalók
 500 g emu hús
 2 evőkanál grill vagy mexikói fűszer
 8 gerezd fokhagyma
 ízlés szerint só, bors
 100 ml száraz vörösbor
 400 g cheddar sajt
 tortilla lap
Remoulade szósz:
 320 g tejföl
 ½ fej lilahagyma
 100 g csemegeuborka
 3 szál kapor
 3 evőkanál majonéz
 3 evőkanál mustár
 friss snidling, petrezselyem
 ½ citrom
Elkészítés
1

Készítsük el a tölteléket: vágjuk fel a hagymát, a gombát, a vajat, az újhagymát, a fokhagymát és tegyük egy tepsibe.

2

Az emu húst szinte mintha darálnánk, annyira vágjuk apróra és szintén tegyük az előző hozzávalókhoz. Sóval, borssal ízesítjük, illetve grill fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd mehet a grillre, ahol 180°C-on sütjük, időnként öntsük alá egy kis vörösbort.

3

Addig is elkészülhet a remoulade szósz: egy tálba kanalazzuk ki a tejfölt, aprítsunk bele egy fél lilahagymát, 3 szál kaprot, 6 darab uborkát és ízlés szerint követheti só, bors, továbbá 3 evőkanál majonéz, 3 evőkanál mustár és egy fél citrom leve. Akár egy kis petrezselyem zöld és snidling is kerülhet bele. Alaposan keverjük össze.

Házi szósz helyett választhatunk a jól bevált, népszerű fokhagymás vagy Alabama szószok közül is.

4

A tortilla lapokat melegítsük át a ragura rakva, majd amikor már kész a ragu következhet a töltés. Egy tortilla lapra kerüljön 2-3 evőkanál töltelék, egy vastagabb szelet cheddar sajt. A két szélét hajtsuk fel, majd tekerjük össze a hortobágyi palacsintához hasonlóan.

5

Hajtással lefele helyezzük a forró olajba. A tortilla barnasága mutatja mikor lesz kész. Miután kivettük az olajból hagyjuk kicsit hűlni, locsoljuk meg a szósszal és fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66