Nyomtatandó:

Mézes császáros tészta

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő40 percÖsszesen55 perc

A most következő kellemes tésztaételt egy isteni finom, grillezett összetevővel bolondítjuk meg, amelyet a meghitt szombat esték, vagy, akár a kiadós partik alkalmával is bátran felszolgálhatunk - mindenkit boldoggá téve vele!

mézes császáros tészta recept okosgrill

Hozzávalók:
 400 g császárszalonna
 1 evőkanál méz
 1 evőkanál (csípős) fűszerkeverék
 1 darab póréhagyma
 2 darab kápia paprika
 200 ml főzőtejszín
 só, bors
 1 csomag reszelt sajt
 1 csomag spagetti tészta
 2 csipet petrezselyem
 1 csipet szezámmag
 1 csipet Cayenne-bors
Elkészítés
1

Első lépésben, finoman irdaljuk be a kemencés sült császárszalonnák mindkét oldalát, majd alaposan dörzsöljük be őket mézzel, továbbá a kedvenc fűszerkeverékünkkel.

2

Ezt követően, a szeletek máris landolhatnak az Okosgrillen 160-180°C-on, Mi pedig hozzáfoghatunk a tészta elkészítéséhez.

3

Dinszteljünk olívaolajon egy darab, felkarikázott póréhagymát, továbbá kettő, feldarabolt kápia paprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg egy csipet petrezselyemmel.

4

Végül, öntsük fel főzőtejszínnel, illetve reszelt sajttal, és keverjük el jó alaposan, mielőtt még szószosra főzzük.

5

Kifőzzük a spagetti tésztát és összekeverjük az elkészült szósszal.

6

A megfelelően átsült császárszalonnát csíkokra vágjuk, és a tálalás során helyezzük az ételre.

7

Utolsó lépésként, szórjuk meg a tésztát cayenne borssal és petrezselyemmel, a szalonnát pedig szezámmagal. Díszítés gyanánt, használjunk bazsalikomot. Máris elkészültünk!

8

TIPP: Bár a császárszalonna elkészítéséhez - ízlés szerint - megannyi fűszerkeverék közül válogathatunk, ehhez a recepthez, inkább a pikáns változatokat javasoljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66