Nyomtatandó:

Mézes grillcsirke

Adag4 főreElőkészítési idő1 óraFőzési idő2 óra 40 percÖsszesen3 óra 40 perc

A mézes-vajas grillcsirke az egyik kedvenc receptünk. Egyszerű, finom és az egész család imádja. Videó is készült hozzá!

mézes vajas grillcsirke recept okosgrill

Hozzávalók:
 1 darab egész csirkebelsőségek nélkül, tisztítva, szárazra törölve
 1 evőkanál méz
 1,50 darab citrom
 4 evőkanál szárnyas fűszerkeverékVálassz kínálatunkból!
 4 evőkanál vaj sózott
Elkészítés
1

Az egész csirkét tisztítás és szárazra törlés után bontsuk ketté, majd fűszerezzük be és helyezzük letakarva egy órára pihenni a hűtőbe.

2

A kerti grillezőnk hőmérsékletét állítsuk 110° C-ra.

3

Egy kis serpenyőben olvasszuk össze a vajat és a mézet alacsony lángon.

4

Csavarjuk ebbe a keverékbe ½ citrom levét, majd vegyük is le ezután a tűzhelyről.

5

Az egy óra pihentetés után helyezzük a rácsokra a fűszerezett csirkét bőrrel lefelé. Amikor a bőr egy kicsit megbarnult (kb. 6-8 perc), akkor fordítsuk meg és kenjük át a mázzal.

6

45 percenként ismételjük meg a kenést egészen addig, amíg a csirke vastagabb része is eléri a 72° C-os maghőt.

7

Amikor levettük a grillről az elkészült mézes-vajas grillcsirkét pihentessük még 5 percig, majd tálaljuk a maradék citrom társaságában.

Jó étvágyat kívánunk!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66