Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Mézes-mustáros csirke krumplisalátával

Mézes-mustáros csirke krumplisalátával


mézes mustáros csirkecomb csirkemell recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grillrácson sercegő csirkecomb és mellé egy hűsítő köret, ami ma készül: mézes-mustáros csirke krumplisalátával.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 10 percÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók:
 1 kg krumpli
 4 evőkanál olívaolaj
 5 teáskanál
 4 teáskanál bors
 1 teáskanál pirospaprika
 50 g vaj
 1 csokor újhagyma, retek
 2 fej lilahagyma
 350 g tejföl
 1 evőkanál mustár, méz
Elkészítés
1

Elsőként a köretet készítjük el, hogy kellemesen hűs legyen mire végzünk az egész fogással. Úgyhogy kapjatok elő 1 kg burgonyát és pucolásra fel!

2

Karikázzátok fel a krumplikat és sós-olajos vízben főzzétek meg őket, de csak annyira, hogy ne törjenek össze a darabok.

3

A salátákhoz friss retekre, lilahagymára és újhagymára is szükségetek lesz, amiket vágjátok fel és borítsátok a megfőtt krumplihoz. Érkezhet még egy kis olívaolaj és keverjétek el az egészet.

4

A dressinghez 350 gramm tejfölre, 1 evőkanál mustárra, 1 evőkanál mézre, valamint sóra és borsra lesz szükségetek. Dolgozzátok össze és adjátok hozzá a zöldségekhez, majd az egésszel irány a hűtő.

5

A következő lépésben a csirkecombokat és melleket veszitek kezelésbe olajjal, sóval és borssal, majd pirítsátok meg 50 gramm vajon egy serpenyőben őket, hogy kerget kapjanak.

6

Az igazi íz viszont csak ezután érkezik egy kenegetős formájában, amihez keverjetek ki kettő evőkanál mustárt, két evőkanál mézzel, 1 teáskanál pirospaprikával és az elengedhetetlen sóval és borssal, egy kevés olaj társaságában.

7

A csirkék egyik oldalát ecsettel kenjétek át majd mehetek is az Okosgrill, pellet grillsütőre 180 fokon.
Ezt követően természetesen a másik oldalra is kerüljön a szószból, majd süssétek a husikat ropogósra.

8

A krumplisaláta pedig eddigre készen is fog állni hogy a hús mellé kerüljön.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pulled pork szendvicsA Fald Fel csapata elkészítette életük legjobb pulled porkját! A húsok 11 órás kényeztetése elérte a célját és olyan gyönyörűen esett szét szálaira, amire nem számítottak! Grillsajttal és salival együtt közé csapták egy cibattának - Imádták!
Grillezett spárga baconbe tekerveBaconbe tekerve minden étel jobb. Persze bacon rajongóként nehéz is máshogy vélekedni. Ezért is szenvedélyünk mindent baconbe csomagolni és grillen megsütni. Most a népszerű grillköret, a spárga került a szalonna szorításába.
Mindent bele hot dogEz nem a szokásos bárhol kapható típus! Ez a fa pellet grillben készült hot dog hosszabb típusú virsliket követel meg, baconbe tekerve, hagymával, tépett malaccal majd végül sajttal megszórva és barbecue szósszal megkenve. Ebben minden benne van, semmi sem hiányzik! 
Pulled pork nachosItt a foci Európa-Bajnokság és a szurkoláshoz mindig jó valamit ropogtatni, viszont a földimogyorót szerintem már mindenki megunta. Ez a recept nem közvetlenül a meccs előtt készül, cserébe viszont több alkalomra is elég.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg krumpli
 4 evőkanál olívaolaj
 5 teáskanál
 4 teáskanál bors
 1 teáskanál pirospaprika
 50 g vaj
 1 csokor újhagyma, retek
 2 fej lilahagyma
 350 g tejföl
 1 evőkanál mustár, méz

Elkészítés

Elkészítés
1

Elsőként a köretet készítjük el, hogy kellemesen hűs legyen mire végzünk az egész fogással. Úgyhogy kapjatok elő 1 kg burgonyát és pucolásra fel!

2

Karikázzátok fel a krumplikat és sós-olajos vízben főzzétek meg őket, de csak annyira, hogy ne törjenek össze a darabok.

3

A salátákhoz friss retekre, lilahagymára és újhagymára is szükségetek lesz, amiket vágjátok fel és borítsátok a megfőtt krumplihoz. Érkezhet még egy kis olívaolaj és keverjétek el az egészet.

4

A dressinghez 350 gramm tejfölre, 1 evőkanál mustárra, 1 evőkanál mézre, valamint sóra és borsra lesz szükségetek. Dolgozzátok össze és adjátok hozzá a zöldségekhez, majd az egésszel irány a hűtő.

5

A következő lépésben a csirkecombokat és melleket veszitek kezelésbe olajjal, sóval és borssal, majd pirítsátok meg 50 gramm vajon egy serpenyőben őket, hogy kerget kapjanak.

6

Az igazi íz viszont csak ezután érkezik egy kenegetős formájában, amihez keverjetek ki kettő evőkanál mustárt, két evőkanál mézzel, 1 teáskanál pirospaprikával és az elengedhetetlen sóval és borssal, egy kevés olaj társaságában.

7

A csirkék egyik oldalát ecsettel kenjétek át majd mehetek is az Okosgrill, pellet grillsütőre 180 fokon.
Ezt követően természetesen a másik oldalra is kerüljön a szószból, majd süssétek a husikat ropogósra.

8

A krumplisaláta pedig eddigre készen is fog állni hogy a hús mellé kerüljön.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Mézes-mustáros csirke krumplisalátával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66