Grillrácson sercegő csirkecomb és mellé egy hűsítő köret, ami ma készül: mézes-mustáros csirke krumplisalátával.
Elsőként a köretet készítjük el, hogy kellemesen hűs legyen mire végzünk az egész fogással. Úgyhogy kapjatok elő 1 kg burgonyát és pucolásra fel!
Karikázzátok fel a krumplikat és sós-olajos vízben főzzétek meg őket, de csak annyira, hogy ne törjenek össze a darabok.
A salátákhoz friss retekre, lilahagymára és újhagymára is szükségetek lesz, amiket vágjátok fel és borítsátok a megfőtt krumplihoz. Érkezhet még egy kis olívaolaj és keverjétek el az egészet.
A dressinghez 350 gramm tejfölre, 1 evőkanál mustárra, 1 evőkanál mézre, valamint sóra és borsra lesz szükségetek. Dolgozzátok össze és adjátok hozzá a zöldségekhez, majd az egésszel irány a hűtő.
A következő lépésben a csirkecombokat és melleket veszitek kezelésbe olajjal, sóval és borssal, majd pirítsátok meg 50 gramm vajon egy serpenyőben őket, hogy kerget kapjanak.
Az igazi íz viszont csak ezután érkezik egy kenegetős formájában, amihez keverjetek ki kettő evőkanál mustárt, két evőkanál mézzel, 1 teáskanál pirospaprikával és az elengedhetetlen sóval és borssal, egy kevés olaj társaságában.
A csirkék egyik oldalát ecsettel kenjétek át majd mehetek is az Okosgrill, pellet grillsütőre 180 fokon.
Ezt követően természetesen a másik oldalra is kerüljön a szószból, majd süssétek a husikat ropogósra.
A krumplisaláta pedig eddigre készen is fog állni hogy a hús mellé kerüljön.
0 servings