Nyomtatandó:

Mézes-mustáros tarja nyári burgonyasalátával

Adag6 főreElőkészítési idő30 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 15 perc

Van egy grillétel amivel sosem lehet mellélőni és tuti mindenki imádni fogja, amikor a tányérra kerül: mézes mustáros tarja nyári burgonyasalátával.

mézes mustáros tarja recept okosgrill

Hozzávalók:
 600 g szeletelt tarja
 2 vöröshagyma
 1 evőkanál méz
 2 evőkanál mustár
 olaj
 só, bors ízlés szerint
Burgonya saláta:
 500 g burgonya
 3 evőkanál tejföl
 2 evőkanál majonéz
 1 evőkanál mustár
 ½ evőkanál citromlé
 1 fej lilahagyma
 só, bors ízlés szerint
 2 evőkanál olívaolaj
 3 szár zeller
 1 csokor retek
Elkészítés
1

A sütést megelőző napon kell pácolni a tarja szeleteket. Egy tálba helyezzük be és keverjük össze a húsokat a karikázott vöröshagymával, a mézzel, a mustárral, egy deci olajjal és borssal. Sót akkor használjunk, ha frissen kerül a rácsokra, ezenkívül közvetlenül sütés előtt érdemes.
Éjszakára helyezzük a 4-6°C-os hűtőbe.

2

A krumplisalátához a felkockázott burgonyát főzzük meg, ügyelve hogy ne főzzük túl, hiszen senki sem szereti, ha egy könnyen széttörik.

3

Karikázzunk fel hozzá egy fej lilahagymát és vágjunk fel egy csokor retket, valamint 3 szár zellert. 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár és fél evőkanál citromlé mehet bele, ízlés szerint sóval és borssal ízesítve. Érdemes szintén előre elkészíteni és a hűtőben tárolni.

4

A tarja szeleteket 150-170°C-os pellet grillsütőben a rácson vagy akár vaslapon süssük készre és fogyasszuk a hideg krumplisalátával.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66