Nyomtatandó:

Miami csirkeszárnyak

Adag4 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő50 percÖsszesen1 óra 10 perc

Egyedi és ízletes grillezett csirkeszárny receptet mutatunk. Néhány óra pácolás közben szívják magukba a zamatos ízeket ezek a husik, majd a rácson ropogósra sülnek, végül szószba forgatjuk.

miami csirkeszárnyak bbq grill recept okosgrill

Hozzávalók - páchoz
 3 darab lime leve
 2 teáskanál lime reszelt héja
 2 gerezd fokhagyma
 120 ml szójaszósz
 120 ml növényi olaj
 60 ml csípős bbq szósz
 2 teáskanál őrölt fekete bors
Hozzávalók - szószhoz
 1,50 kg tisztított csirkeszárny
 110 g vaj
 120 ml csípős bbq szósz
 apróra vágott metélőhagyma vagy mogyoróhagyma, díszítéshez
Elkészítés
1

A pác hozzávalóit egy nagy tálba rakjuk és simára keverjük. Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat és összeforgatjuk.
Lefedve, legalább 4 órán keresztül pácoljuk a hűtőben, de még jobb, ha egy teljes éjszakát tölt a pácban. Időnként forgassuk át.

2

Állítsuk be a kerti grillsütő hőmérsékletét 190°C-ra.

3

Csepegtessük le a szárnyakat és rendezzük el szellősen a grillsütő rácsán.

4

Grillezzük, amíg szép barna nem lesz és átsül. Ez a szárnyak nagyságától függően 40-60 perc körül lehet, félidőben fordítsuk meg.

5

Az elkészültség ellenőrzéséhez a szárny vastagabb részén vágjuk meg. Ha még belül rózsaszín, süssük tovább.
Digitális hőmérővel is ellenőrizhetjük a húst. A kész csirkeszárny a belső hőmérséklete érje el a 74°C-ot.

6

Miközben a csirkeszárnyak a pellet grillsütőben készülnek, addig egy kis serpenyőben, közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Forgassuk összes a csípős barbecue szósszal és tartsuk melegen, hogy folyós legyen.

7

Amikor elkészültek, tegyük át a csirkeszárnyakat egy nagyobb sekély tálba, tepsibe. Öntsük rá a vajas-csípős keverék nagy részét és keverjük össze.
Öntsük rá a maradék vajas keveréket, és szórjuk meg az apróra vágott hagymákkal. Lime szeletekkel tálaljuk, ezzel öntözhetjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66