Nyomtatandó:

Muffuletta, a hedonisták szendvicstortája

Adag4 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 10 percÖsszesen1 óra 30 perc

A muffuletta (muffaletta) egyfajta kerek szicíliai kenyér és egyben egy népszerű szendvics is, New Orleans-ból Louisiana államból. Ebből a kenyérből készül ugyanis az olasz bevándorlók hedonista szendvicstortája, amelyben többféle sajtot és sonkát egészít kis az olívás saláta.

Muffuletta szendvics recept okosgrill

Hozzávalók
 2 darab nagy ciabatta cipó
 300 g füstölt mortadella
 300 g olasz szalámi vékonyra szeletelve
 300 g prosciutto sonkavékonyra szeletelve
 300 g fűszeres olasz szalámipéldául capocollo, soppressata vagy pepperoni
 250 g mozzarella sajtvékonyra szeletelve
 250 g provolone sajtvékonyra szeletelve
Olívasaláta
 480 g zöld olajbogyókimagozva és apróra vágva
 240 g fekete olajbogyó kimagozva és apróra vágva
 6 evőkanál kapribogyólecsepegtetve és apróra vágva
 200 g üvegesre sült paprika
 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
 2 evőkanál oregánó
 ízlés szerint tengeri só és frissen tört fekete bors
 150 ml olívaolaj
 90 ml vörösborecet
1

Melegítsük fel mindössze 80°C-ra a fa pellet grillsütőt.

2

Füstöljük a mortadellát egészben 2 órán keresztül, majd hagyjuk kihűlni és szeleteljük vékonyra.

3

Amíg a mortadella füstölődik, keverjük össze az olívasaláta hozzávalóit. Ezt a lépést korábban, akár egy nappal a grillezés előtt is elvégezhetjük, hogy jobban összeérjenek az ízek.

4

A szendvics összeállításához a ciabatta cipót vízszintesen vágjuk ketté. A salátát az olajjal és a folyadékkal együtt egyenletesen elosztjuk mind a két felére.
A ciabatta belsejét érdemes picit megnyomkodni, hogy helyet képezzünk a salátának. Ha túl sűrű a kenyér belseje, akkor távolítsunk el belőle egy keveset.

5

A kenyér alsó felére kezdjük el rétegezni a hozzávalókat: szalámi, füstölt mortadella, mozzarella, provolone, prosciutto, majd fűszeres szalámi.

6

Zárjuk le a szendvicset és szorosan csomagoljuk be fóliába, hogy az ízek összeolvadjanak és a levek beszívódjanak a kenyérbe.

7

1 órára tegyük a hűtőbe. Amikor kivesszük a szendvicset a hűtőből, távolítsuk el a műanyagot, szeleteljük 4 részre, és tálaljuk hidegen.

8

Természetesen semmi akadálya - ha szeretnék még - tovább grillezni a muffuletta szendvicset. Tegyük ezt 180°C-on, zárt grillsütőben a külső részeket vékonyan vajjal átkenve, oldalanként pár percig. Ilyenkor a sajt is összeolvad a többi réteggel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66