Nyomtatandó:

Mustáros császár édes- és újburgonyával

Adag4 főreElőkészítési idő30 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 30 perc

Egyszerű és nagyszerű egytál grill étel receptjét és videóját mutatjuk meg szuper köretekkel: Mustáros császárhús édes- és újburgonyával.

mustáros császár édes és újburgonyával recept okosgrill

Hozzávalók
 750 g császárhús
 2 evőkanál grill fűszer
 3 evőkanál olívaolaj
Krumpli:
 1 darab édesburgonya
 7 darab újburgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 só, bors ízlés szerint
Öntet:
 150 g tejföl
 1 gerezd fokhagyma
 2 szál újhagyma
 100 g cheddar sajt
Egyéb:
 2 evőkanál olívaolaj
 2 fej lilahagyma
 1 darab kápia paprika
 2 evőkanál barnacukor
Elkészítés
1

A sütést megelőző napon 750 gramm császárhúst szeleteljünk fel három darab kb. ujjnyi vastag csíkra, egyhén irdaljuk be mindkét oldalát és dörzsöljük be olívaolajban elkevert fűszerkeverékkel. Pihentessük 24 órán keresztül a 4-6°C-os hűtőben.

2

Sütés előtt az új burgonyát felezve, az édeset karikákra vágva olívaolaj, só és bors kíséretében forgassuk össze.

3

A hús és a krumpli mehet is az Okosgrillre 150-170 °C-on, de amíg sülnek addig se tétlenkedjünk: egy kis doboz tejfölt keverjünk ki 1 gerezd fokhagymával.

4

Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon 2 fej lilahagymát és 1 darab kápia paprikát süssünk össze - lassú lángon - 2 evőkanál barnacukorral.

5

Összeállításkor a sült paprika kerüljön a hússzeletekre a krumpli pedig a tejföl mellett kapjon egy jó adag reszelt cheddar sajtot, valamint hintsük meg az egészet újhagyma zöldjével.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66