Nyomtatandó:

Nachos tál grillen, gazdagon

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc

A mexikói konyha nagyon jó mártogatósban és chipsekben is. Ebben a tálban egyesülnek ezek a jellemezők és egy brutál megrakott tv nézős, beszélgetős étel jön létre. Minek nevezzelek, kérdezné Petőfi, de mi inkább kérdezősködés helyett felfaljuk.

nachos tál grillsütőn recept okosgrill

Hozzávalók
 1 nagy csomag tortilla chips
 0,50 csésze friss salsa
 1 kg kolbász vagy virsli, karikázva
 1 csésze sült csirkemell, kockázva, fűszerezés tetszőlegesen
 1 csész sült sült hús, kockázva vagy darálva, fűszerezés tetszőlegesen
 0,25 csésze fekete olivabogyó, szeletelve
 2 darab jalapeno, szeletelve
 0,25 csésze vöröshagyma, késsel aprítva
 1,50 csésze cheddar sajt reszelve
 0,25 csésze guacamole
 0,25 csésze koriander levele
Elkészítés
1

Ha készen állunk erre a nachos tálra, akkor állítsuk be a sütőt 190 C-ra. Ehhez a recepthez hickory fa pelletet ajánlunk, ha ez nem áll rendelkezésre, akkor természetesen semmi gond nincs.

2

Egy nagyobb tálban vagy kisebb tepsiben amelynek magasabb a fala oszlassuk el egyenletesen, sűrn a tortilla chipseket. Nyugodtan fedheti egymást több darab.

3

Most jöhet a hozzávalók elhelyezése. Kiskanál seítségével tegyünk "foltokat" a chipsre. Jöhet először a salsa, majd a húsok (csirke, kolbász vagy virsli, sült hús) és a guacamole, de akár tejföl is.

4

Ha feldíszítettük a tálat, akkor jöhet a reszelt cheddar sajt, amely természetesen más reszelt sajttal is nyugodtan helyettesíthető ízlés szerint.

5

Dobjuk be a tálat a grillbe kb 10-15 percre. Ennyi idő elég ahhoz, hogy a sajt megolvadjon és megpiruljon.

6

Ha szeretnénk még az élvezeteket fokozni különböző mártogatósokat készíthetünk hozzá általában a tejföl és a padlizsán krém a legjobb választás.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66