Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Narancsos kacsasült, kacsacomb

Narancsos kacsasült, kacsacomb


narancsos kacsa recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Karamellizált narancsos-vörösborban pácolódik a kacsánk, amit rozmaringos füstölő pellettel egészítettünk ki. Nagyon egyszerű recept, alig néhány hozzávalóval.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók:
 4 darab hízott kacsacomb
 1 evőkanál kacsazsír
 1 evőkanál só és bors
 4 darab narancs facsart leve
 100 ml vörösbor
 100 g cukor
Ajánlott kiegészítők
Elkészítés
1

Cukrot kezdjünk el karamellizálni, majd öntsük fel vörösborral és a négy narancs kifacsart levével. Ezzel fogjuk majd bekenni a kacsacombokat.

2

A combokat irdaljuk be, majd sózzuk-borsozzuk. Természetesen használhatunk különböző fűszereket is ennél a fázisnál.

3

Helyezzük a combokat egy tepsibe, öntsük le a páclével és helyezzünk mellé narancsgerezdeket. Alufólia alatt, 170-180°C-on a a fa pellet grillsütőre tesszük kb. 1,5 órára.

4

Amikor letelt az idő vegyük le a fóliát és tegyük mellé a rozmaringos füstölő pelletet füstcsőben, majd emeljük a hőt 200 °C-ra. 30 perc hőkezelés után az ételünk elkészül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Francesinha, egy portugál szendvics, ha teletömnéd a hasadEz a kalóriadús frankensteini szendvics-szörnyeteg Portugáliából Porto városából származik. Két szelet kenyér között szaftos, pácolt sonkát, füstölt sertés- és chipolata kolbászt és steaket találunk. A helyiek még jó pár garnélával is kiegészítik, miért is ne. A szendvicset ezután olvasztott sajttal bevonják, és sörből és paradicsomból készült szószba merítik. Mindig sült krumplival tálalják, mert a portugálok láthatóan soha nem hallottak a szívbetegségről.
Dupla sajtburgerEz a sajtburger recept csak egy kicsit különbözik a megszokottól, mégpedig a vékonyabb húspogácsában. A laposabb húskorongok alkalmassá teszik a szendvicset, hogy még több finomsággal tömjük meg. Így kerül bele vajon karamellizált hagyma és dupla sült bacon is.
Fokhagymás paradicsomos pecsenye – Szoky konyhájaA Duna-parton grillezett Szoky, ahol egy nagyon finom paradicsomos pecsenyét készített. A videóban egy nagyon finom gyökérkenyérrel és kovászos uborkával történt a tálalás, de ehhez az ételhez szinte minden köret tökéletes,

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab hízott kacsacomb
 1 evőkanál kacsazsír
 1 evőkanál só és bors
 4 darab narancs facsart leve
 100 ml vörösbor
 100 g cukor
Ajánlott kiegészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Cukrot kezdjünk el karamellizálni, majd öntsük fel vörösborral és a négy narancs kifacsart levével. Ezzel fogjuk majd bekenni a kacsacombokat.

2

A combokat irdaljuk be, majd sózzuk-borsozzuk. Természetesen használhatunk különböző fűszereket is ennél a fázisnál.

3

Helyezzük a combokat egy tepsibe, öntsük le a páclével és helyezzünk mellé narancsgerezdeket. Alufólia alatt, 170-180°C-on a a fa pellet grillsütőre tesszük kb. 1,5 órára.

4

Amikor letelt az idő vegyük le a fóliát és tegyük mellé a rozmaringos füstölő pelletet füstcsőben, majd emeljük a hőt 200 °C-ra. 30 perc hőkezelés után az ételünk elkészül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Narancsos kacsasült, kacsacomb
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66