Mi jellemzi a Nashville szendvicset? Ropogós, bundás hús rengeteg fűszerrel és chilivel. Az alap csirkés változatot most rib eye steakkel készítettük el.
Készítsük el a Nashville szendvics szósz alapját: a füstölt paprikát, a Cayenne-borsot, az őrölt chilit, a chipotle paprikát, a fokhagymaport, a barnacukrot és a sót alaposan keverjük össze, majd tegyük félre.
A köret elkészítése: a kukorica csöveket vágjuk ketté, majd tegyük forrásban lévő vízbe. Adjunk hozzá egy kis olívaolajat és cukrot, majd lefedve főzzük 10 percig keresztül.
A megfőtt kukoricát kenjük át vajjal, majd helyezzük a pellet grillsütőre 160-180 °C-on 5-10 percre, amíg egy kicsit megpirul.
Panírozás előtt melegítsük fel az olajat, majd egy tálban keverjünk össze kukorica és normál lisztet egyenlő arányban, amit Cayanne-borssal és chipotle paprikával bolondítsunk meg. Panírozzuk be a steak szeletet és helyezzük a forró olajba, majd süssük kb. 15 percig.
Egy serpenyőben olvasszunk vajat, majd a szósz alapját képző fűszerkeveréket forraljuk fel benne pár perc alatt.
A kovászos cipót vágjuk félbe, kenjük át vajjal és a grill rácsain pirítsuk meg.
Miután megpirult, állítsuk össze a szendvicset. Alulra helyezzünk bőven madársalátát, majd érkezhet rá a steak, amit locsoljunk le a szósszal. Vágjuk ketté és élvezzük ezt a különleges szendvicset.
0 servings