Nyomtatandó:

Olasz marhahúsos szendvics

Adag4 főreElőkészítési idő10 percFőzési idő5 óra 30 percÖsszesen5 óra 40 perc

Egy lédús olasz szendvicsbe haraphatunk, ahol a sajt körbeöleli a marhahúst és mindez egy szuper kifliben teljesedik ki, kiegészítve egy kis savanyúsággal.

olasz marhahúsos szendvics recept okosgrill

Hozzávalók
 1000 g sovány, kicsontozott marhasültpl. bélszín
 1500 ml marhahúsleves
 só, bors
 Milestone66 Black fűszerkeverék
 4 gerezd fokhagymavékonyra szeletelve
 4 darab baguette
 4 szelet svájci sajt
 100 g Giardiniera (olasz ecetes zöldség, savanyúság)apróra vágva
1

A fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk 230°C-ra.

2

A marhahúsban vágjunk 10-15 rést, ízesítsük Milestone66 Black fűszerezéssel, illetve rakjunk fokhagymát minden "lyukba".

3

Helyezzük a marhahúst a grillrácsra és süssük körülbelül 1 órán keresztül, félidőben megfordítva.

4

Vegyük le a sültet a grillről és tegyük át egy mély jénaiba vagy pataki tálba. Öntsük rá a marhahús alaplevelet. Zárjuk le és helyezzük vissza a grillre.
Csökkentsük a grill hőmérsékletét 150°C-ra és süssük 3-4 órán keresztül, vagy amíg szálaira nem esik, annyira megpuhul.

5

Vegyük ki a tálat grillsütőből és a húst szedjük szálaira. A nagyobb zsír- vagy kötőszövetdarabokat távolítsuk el. Tegyük vissza a húst a jénaiba/pataki tálba, majd a sütőbe és keverjük össze a maradék lével.

6

Emeljük vissza a grillsütő hőmérsékletét 230°C-ra és immár fedő nélkül süssük a marhahúsos ragut 15 percen keresztül.

7

A kifliket vágjuk ketté és pirítsuk meg kicsit a grillrácson, majd töltsük meg a hússal és helyezzünk rá egy szelet sajtot.
Tegyük vissza a grillre és süssük további 5-10 percig, vagy amíg a sajt elolvad. Tetejét ízesítsük a savanyított zöldségekkel. Természetesen tetszés szerint helyettesíthető már savanyúsággal, pl. karikázott jalapeno paprikával is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66