Nyomtatandó:

Oldalas fűszeres-mandarinos bevonattal

Adag6 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő5 óraÖsszesen5 óra 20 perc

Egy kis ázsiai hangulatot adtunk a népszerű 3-2-1 módszerhez. Ezeknek az oldalasoknak nagyszerű ízük van és mindig ütősek.

sertésoldalas mandarin ázsiai recept okosgrill

Hozzávalók:
 3 darab malac oldalaskb. 1-1,5 kg-s
 3 evőkanál sárga mustár
 1 evőkanál Worcestershire szósz
 235 g méz
 300 g barna cukor
 500 ml cukros kóla
 350 ml mandarin narancsszósz
 1 teáskanál szezámolaj
 1 teáskanál szójaszósz
 1 teáskanál fokhagyma por
 Milestone66 Red BBQ fűszer
Ajánlott eszközök:
 mesquite pellet
Elkészítés
1

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 105℃ -ra.

2

Egy kis tálban keverjünk össze Worcestershire szószt és sárga mustárt. Kenjük be a húsok mindkét oldalát a keverékkel és helyezzük közvetlenül a grillrácsra, majd füstöljük így 3 órán keresztül.

3

3 óra után távolítsuk el a húsokat a fa pellet grillsütőből és helyezzük őket egy alufóliás tepsibe.

4

Öntsünk mézet az oldalasokra, majd szórjuk meg barna cukorral és Milestone66 Red sertéshús fűszerkeverékkel. Végül - a fűszerrétegre vigyázva - cukros kólával is spricceljük át alaposan, illetve alá is önthetünk belőle.

5

Fedjük le a húst fóliával és növeljük a pellet grill hőmérsékletét 135℃-ra. Süssük az oldalasokat további 2 órán keresztül.

6

Távolítsuk el a fólia csomagolást, miközben a grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra növeljük.

7

Egy külön tálban keverjünk össze mandarinszószt, szezámolajat, szójaszószt és fokhagymaport.

8

Vegyük ki a húst a fóliás tepsiről és kenjük meg őket ezzel a mázzal, majd húsos oldallal lefelé helyezzük az oldalasokat közvetlenül a grillrácsra 8-10 percre.

9

Végül vegyük ki a húsokat ismét a grillsütőből és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66