Nyomtatandó:

Oldalas gyorsan és forrón, hot & fast módszer

Adag6 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 20 perc

Nincs sok időnk valami különlegeset alkotni? Ezek a magas hőfokon és gyorsan elkészülő oldalas szeletek lehetnek a tökéletes megmentőink! A Milestone66 Red Rub fűszerkeverékkel fűszerezett oldalasokat almalével fröcsköljük le és cseresznyefán füstöljük a mélyebb ízek és a gazdagabb szín érdekében.

gyors sertésoldalas recept okosgrill

Hozzávalók
 3 kg sertésoldalas
 450 ml almalé
 Milestone66 Red rub
Ajánlott eszközök:
 cseresznye pellet
Elkészítés
1

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 150℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

2

Távolítsuk el a hártyákat az oldalasok hátuljáról úgy, hogy kést csúsztatunk a membrán és a csont közé a középső borda fölött. Ezután fogjuk meg a membránt egy papírtörlővel és távolítsuk el.

3

Vágjuk le a felesleges zsírt és fűszerezzük a bordák mindkét oldalát Milestone66 Rub fűszerkeverékkel. Hagyjuk így állni 10 percig.

4

Helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra. Tegyük a hússzondát vízszintesen a bordák húsos részébe, elkerülve a csontokat. Zárjuk le a fedőt, és 30 percenként almalével permetezve süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot, ami összesen körülbelül 2.5 órát jelent.

5

Távolítsuk el a húsokat a grillrõl és hagyjuk 10 percig pihenni mielőtt a csontok között különálló darabokra szeletelnénk és tálalnánk őket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66