Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhája

Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhája


szoky konyhája marha oldalas borda szegy recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky marhaborda, marhaszegy receptje: a hús lesütve és grillsütőben elkészítve, majd egy az elkészült omlós hús egy fantasztikus szafttal leöntve. Csorog a nyálad? Nekünk is 🙂

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő6 óra 40 percÖsszesen7 óra 10 perc
Hozzávalók:
 3,60 kg marhahúsoldalas és szegy vegyesen
 2 evőkanál libazsír
 2 evőkanál mustár
 3 evőkanál paradicsompüré
 200 g sárgarépa
 1 evőkanál barnacukor
 3 darab vöröshagyma
 6 gerezd fokhagyma
 4 darab babérlevél
 szárított zellerlevél
 petrezselyem ízlés szerint
 
 őrölt színes bors
 őrölt koriander
 őrölt kömény
 édes nemes őrölt pirospaprika
Elkészítés
1

A húsokat befűszerezzük. Só, őrölt kömény, csapott evőkanál barnacukor, koriander, őrölt színes bors. Összeforgatás után egy serpenyőben vagy wokban, libazsíron süssünk kérget a húsokra.

2

Visszarakva a keverőtálba a lepirított húsokat mehetnek rá a további fűszerek és hozzávalók. Gorombára vágott hagyma, fokhagyma, babérlevél, sárgarépa, szárított petrezselyem, pirospaprika, mustár, paradicsom. Alaposan forgassuk össze a marhabordákkal és marhaszeggyel.

3

A tepsibe öntsünk húslevest vagy vizet, majd helyezzük el benne a húsokat. 4-4,5 órát 130 fokon süssük fólia alatt a grillsütőn.

4

A fóliát eltávolítva 1,5-2 órán keresztül fólia nélkül 150 fokon süssük tovább. Saját zsírjával kenegessük át időnként.

5

A húsokból kijövő zsírokat, leveket és a répás-hagymás-fokhagymás keveréket turmixoljuk le (a babérlevelet távolítsuk el). Ezzel kiváló hozzáillő szaftot kapunk majd. Házi kenyérrel, kovászos uborkával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sajtos-fokhagymás kenyér grillenIgazi menő party étel, délutáni beszélgetésekhez sörhöz vagy társasjátékhoz. Elkészítése nagyon egyszerű és gyors, cserébe mindenki imádni fogja.
Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyávalGyakran kérdezik tőlünk, hogy mit ajánlunk egy könnyed nyári grillebéd vagy vacsora alkalmával. Nos, természetesen van néhány javaslatunk: egy egészséges és ízletes grillezett csirkemell, amit grillezett sült retekkel és narancsszeletekkel egészítünk ki. Továbbá, egy duplán sült édesburgonya csónakkal fokozzuk az élvezetet, hogy a teljes étel igazán fantasztikus ízorgiává váljon. Ez a különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás tökéletesen kombinálja a hús és a zöldségek ízét. Ráadásul magas tápanyagtartalmú és egészséges, így a gyerkőcöknek is bátran kínálható.
Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalasGarantáltan újra és újra vissza fogunk térni ezekhez a marhahúshoz. A bordákat gazdag vörösbor, fokhagyma és gyógynövények keverékben pácoljuk, Milestone66 Black Rub-bal fűszerezzük és tökéletesre grillezzük.
Halkolbász, harcsakolbász – Szoky konyhájaGrill recept videó: Hihetetlenül finom, pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul csodálatosan ropogós halkolbász kerül ma terítékre. Benne köménymaggal, fokhagymával, és természetesen az elmaradhatatlan, csípős chili paprikával.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3,60 kg marhahúsoldalas és szegy vegyesen
 2 evőkanál libazsír
 2 evőkanál mustár
 3 evőkanál paradicsompüré
 200 g sárgarépa
 1 evőkanál barnacukor
 3 darab vöröshagyma
 6 gerezd fokhagyma
 4 darab babérlevél
 szárított zellerlevél
 petrezselyem ízlés szerint
 
 őrölt színes bors
 őrölt koriander
 őrölt kömény
 édes nemes őrölt pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés
1

A húsokat befűszerezzük. Só, őrölt kömény, csapott evőkanál barnacukor, koriander, őrölt színes bors. Összeforgatás után egy serpenyőben vagy wokban, libazsíron süssünk kérget a húsokra.

2

Visszarakva a keverőtálba a lepirított húsokat mehetnek rá a további fűszerek és hozzávalók. Gorombára vágott hagyma, fokhagyma, babérlevél, sárgarépa, szárított petrezselyem, pirospaprika, mustár, paradicsom. Alaposan forgassuk össze a marhabordákkal és marhaszeggyel.

3

A tepsibe öntsünk húslevest vagy vizet, majd helyezzük el benne a húsokat. 4-4,5 órát 130 fokon süssük fólia alatt a grillsütőn.

4

A fóliát eltávolítva 1,5-2 órán keresztül fólia nélkül 150 fokon süssük tovább. Saját zsírjával kenegessük át időnként.

5

A húsokból kijövő zsírokat, leveket és a répás-hagymás-fokhagymás keveréket turmixoljuk le (a babérlevelet távolítsuk el). Ezzel kiváló hozzáillő szaftot kapunk majd. Házi kenyérrel, kovászos uborkával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66