Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhája

Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhája


szoky konyhája marha oldalas borda szegy recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky marhaborda, marhaszegy receptje: a hús lesütve és grillsütőben elkészítve, majd egy az elkészült omlós hús egy fantasztikus szafttal leöntve. Csorog a nyálad? Nekünk is 🙂

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő6 óra 40 percÖsszesen7 óra 10 perc
Hozzávalók:
 3,60 kg marhahúsoldalas és szegy vegyesen
 2 evőkanál libazsír
 2 evőkanál mustár
 3 evőkanál paradicsompüré
 200 g sárgarépa
 1 evőkanál barnacukor
 3 darab vöröshagyma
 6 gerezd fokhagyma
 4 darab babérlevél
 szárított zellerlevél
 petrezselyem ízlés szerint
 
 őrölt színes bors
 őrölt koriander
 őrölt kömény
 édes nemes őrölt pirospaprika
Elkészítés
1

A húsokat befűszerezzük. Só, őrölt kömény, csapott evőkanál barnacukor, koriander, őrölt színes bors. Összeforgatás után egy serpenyőben vagy wokban, libazsíron süssünk kérget a húsokra.

2

Visszarakva a keverőtálba a lepirított húsokat mehetnek rá a további fűszerek és hozzávalók. Gorombára vágott hagyma, fokhagyma, babérlevél, sárgarépa, szárított petrezselyem, pirospaprika, mustár, paradicsom. Alaposan forgassuk össze a marhabordákkal és marhaszeggyel.

3

A tepsibe öntsünk húslevest vagy vizet, majd helyezzük el benne a húsokat. 4-4,5 órát 130 fokon süssük fólia alatt a grillsütőn.

4

A fóliát eltávolítva 1,5-2 órán keresztül fólia nélkül 150 fokon süssük tovább. Saját zsírjával kenegessük át időnként.

5

A húsokból kijövő zsírokat, leveket és a répás-hagymás-fokhagymás keveréket turmixoljuk le (a babérlevelet távolítsuk el). Ezzel kiváló hozzáillő szaftot kapunk majd. Házi kenyérrel, kovászos uborkával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Reggeli kiadós bagel szendvicsTojás, bacon, sajt bagelben. Ezzel a grillen készült reggelivel biztosan jól indul a nap. Az álmoskönyv szerint egy kávéval kiegészítve pedig egész napra jók lesznek a kilátásaink.
Szárazon pácolt texasi marhaoldalasNe hagyd, hogy egy nagyobb marhaborda megfélemlítsen! Ennek az egyszerű száraz pácnak az elkészítése 20 percet vesz igénybe, és utána elvégzi helyetted az összes nehéz feladatot. Hiszen ezután egyszerűen megfüstöljük a húst 4-5 órán keresztül, majd becsomagoljuk a bordákat alufóliába vagy hentespapírba és tökéletesre sütjük.
Pulled pork szendvicsA Fald Fel csapata elkészítette életük legjobb pulled porkját! A húsok 11 órás kényeztetése elérte a célját és olyan gyönyörűen esett szét szálaira, amire nem számítottak! Grillsajttal és salival együtt közé csapták egy cibattának - Imádták!
Fehér Alabama bbq szószEzt a rendkívül különleges bbq szószt nem igazán lehet a boltok polcain megtalálni. Hasonlít kicsit a farm (ranch) öntethez és főképp csirkés ételekhez ajánlják, mint csirkecomb vagy egész csirke, esetleg csirkemell.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3,60 kg marhahúsoldalas és szegy vegyesen
 2 evőkanál libazsír
 2 evőkanál mustár
 3 evőkanál paradicsompüré
 200 g sárgarépa
 1 evőkanál barnacukor
 3 darab vöröshagyma
 6 gerezd fokhagyma
 4 darab babérlevél
 szárított zellerlevél
 petrezselyem ízlés szerint
 
 őrölt színes bors
 őrölt koriander
 őrölt kömény
 édes nemes őrölt pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés
1

A húsokat befűszerezzük. Só, őrölt kömény, csapott evőkanál barnacukor, koriander, őrölt színes bors. Összeforgatás után egy serpenyőben vagy wokban, libazsíron süssünk kérget a húsokra.

2

Visszarakva a keverőtálba a lepirított húsokat mehetnek rá a további fűszerek és hozzávalók. Gorombára vágott hagyma, fokhagyma, babérlevél, sárgarépa, szárított petrezselyem, pirospaprika, mustár, paradicsom. Alaposan forgassuk össze a marhabordákkal és marhaszeggyel.

3

A tepsibe öntsünk húslevest vagy vizet, majd helyezzük el benne a húsokat. 4-4,5 órát 130 fokon süssük fólia alatt a grillsütőn.

4

A fóliát eltávolítva 1,5-2 órán keresztül fólia nélkül 150 fokon süssük tovább. Saját zsírjával kenegessük át időnként.

5

A húsokból kijövő zsírokat, leveket és a répás-hagymás-fokhagymás keveréket turmixoljuk le (a babérlevelet távolítsuk el). Ezzel kiváló hozzáillő szaftot kapunk majd. Házi kenyérrel, kovászos uborkával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66