A pácolás kulcsa az erőteljes ízű ételekhez, és ez egy tökéletes recept ha valami szaftosra vágyunk. Hagyjuk, hogy a szósz összekovácsolja az ízeket egy éjszakán át és felejtsük el a villát, ehhez a puha húshoz nem lesz rá szükségünk.
Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csontos oldaláról úgy, hogy egy vajazókés hegyét a membrán alatt egy középső csont fölé helyezünk. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfoghassuk, majd tépjük le a hártyát.
Helyezzük a bordákat egy serpenyőbe, amely elég nagy ahhoz, hogy az összes hús elférjen benne. Használhatunk nagy, visszazárható műanyag zacskót is.
A pác elkészítése: a bort, az olívaolajat, a Worcestershire szószt, a mustárt, a sót és a borsot egy tálban összekeverjük, majd habverővel alaposan összedolgozzuk. Ezután belekeverjük a fokhagymát, a hagymát és a babérlevelet is. Végül öntsük a pácot a húsra és alaposan forgassuk össze őket.
Fedjük le és tegyük hűtőbe több órára vagy akár egy éjszakára. Forgassuk át többször a húsokat, hogy egyenletesen pácolódjanak.
Távolítsuk el a bordákat a pácból és töröljük le róla a szilárd anyagokat. Ízesítsük mindkét oldalát Milestone Black vagy SPG+ fűszerkeverékkel.
Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.
Rendezzük el a bordákat a grillrácson, csontos felükkel lefelé és süssük 5 órán keresztül, vagy amíg megpuhulnak és a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot. Ha kész, azonnal tálaljuk.
0 servings