Nyomtatandó:

Pokolian csípős csirkeszárny

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc

Tűzoltó készüléket bekészíteni, most egy igazán csípős csirkeszárny következik! Ebben a pokolian csípős receptben szerepet kap csípős fűszer és duplán csípős szósz is.

pokolian csípős csirkeszárnyak

Hozzávalók a páchoz:
 1,50 kg csirkeszárny
 2 evőkanál olaj
Fűszerezés
 1 evőkanál paprika
 2 teáskanál barnacukor
 1 teáskanál
 1 teáskanál őrölt fekete bors
 1 teáskanál Cayenne bors
 1 teáskanál hagymapor
 1 teáskanál fokhagyma granulátum
 1 teáskanál zellermag
Milestone66 fűszerajánló
 4 evőkanál Milestone66 Yellow grill-bbq fűszerkeverékfűszerkeverés helyett
Hozzávalók a szószhoz:
 8 evőkanál vaj
 4 darab jalapeño paprikavékonyra szeletelve
 2 teáskanál friss korianderlevél
 120 g csípős barbecue szósz
Elkészítés
1

A szárnyakat vágjuk két darabra és tegyük egy nagy tálba, majd kenjük át mindenhol olajjal.

2

Készítsük el a fűszerkeveréket, rubot: minden felsorolt hozzávalót keverjünk össze alaposan egy kisebb tálban, majd szórjuk rá a szárnyakra, hogy mindenhol teljesen befedje a húsokat.

3

Természetesen használhatunk kész fűszerkeveréket is. Mi a Milestone66 Yellow rubot ajánljuk, amit kifejezetten csirkéhez fejlesztettünk.

4

A grillsütőt állítsuk be 175°C-ra, majd helyezzük a rácsra a szárnyakat és egyszer átfordítva süssük 35-40 percen keresztül.

5

Készítsük el a szószt: olvasszuk fel a vajat egy kis serpenyőben közepes-alacsony lángon. Adjuk hozzá a jalapeno paprikát és süssük-főzzük 3-4 percen keresztül, amíg kissé megpuhul.

6

Keverjük hozzá a koriandert és a csípős barbecue szószt. Vegyük le az edényt a tűzhelyről és fedjük le, hogy a szósz meleg maradjon a tálalásig.

7

Az elkészült szárnyakat forgassuk bele a szószba és már tehetjük is a tányérra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66