Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Porchetta tepsi krumpli – Bürgés Tomival

Porchetta tepsi krumpli – Bürgés Tomival


porchetta recept bürgés tomi okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Bürgés Tomi az olasz klasszikus pochettát készítette el, amiben a pellet grillsütő is nagy segítéségére volt, a Milestone66 fűszerek mellet.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óra 30 percÖsszesen2 óra 45 perc
Hozzávalók
 1 darab malac császárhús a karajrésszel
 100 ml olívaolaj
 2 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál Milestone66 SPG+ fűszerkeverék
 ½ citrom
 
Köret
 500 g burgonya
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

A malac császárhúst formázzuk meg majd a bőrét néhány helyen szúrjuk meg, majd a belső részén a húst is óvatosan egy kicsit vágjuk be.

2

Az olívaolajba fokhagymanyomó segítségével helyezzük be a gerezdeket és keverjük össze alaposan. Ezzel a fokhagymás olajjal kenjük át a császárhús belsejét.

3

Miután átkentük az olajjal, szórjuk meg Milestone66 Italy és SPG+ fűszerekkel és tekerjük fel. Az összekötéshez használjunk műanyagot nem tartalmazó zsineget. Fontos, hogy a bőrös felület sehol se legyen átfedésben.

4

Félbevágott citrommal kenjük át a bőrt, majd sózzuk be. Ez a módszer fog segíteni, hogy majd a recept végén egy ropogós bőrt kapjunk eredményképpen.

5

160°C-ra előmelegített grillsütőben süssük addig, amíg el nem éri 82°C-os maghőt.
Füstcső és ízesített füstölő pellet segítségével tovább fokozhatjuk az ízeket.

6

Amikor a kívánt hőt elértük, emeljük fel fa pellett grillsütő hőmérsékletét 200°C-ra és mehet is tovább is a porchetta 92°C-os maghőig, illetve amíg ropogós nem lesz a bőre.
Miután elkészült pihentessük letakarva 30 percen keresztül.

7

Köretnek szeletelt tepsis burgonyát ajánlunk, amelyhez a megtisztított és szeletelt burgonyát a fokhagymás olajjal szintén kenjünk át, majd Milestone66 SPG-vel ízesítve helyezzünk a porchetta alá, hogy a belecsöpögő zsíroktól még jobb ízesítést kaphasson.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Marhaszegyes hot dogEz a receptünk a tökéletes lehetőséget kínál, hogy elhasználjuk a maradék szegyhúst, ha már nincs annyi, hogy még egyszer jól lakhatunk belőle. Azon se lepődjünk meg, hogy ha miután megkóstoltuk ezt a típust, akkor csak azért is elkezdjük sütni a következő adag marhaszegyet, hogy a hot dogunkra jusson belőle. Ördögi kör ez...
Harcsapaprikás túróscsuszávalEgy igazi magyar klasszikust készített nektek a mai napon a Fald fel csapata pellet grillsütőben: harcsapaprikás túrós csuszával
Sloppy Joe – amcsi ragus szendvicsSzaftos, maszatos, brutál finom: ez a Sloppy Joe. Egy amerikai grillszendvics, amiben a fűszeres marharagú annyira elvarázsol minket, hogy hopp máris leettük a kedvenc pólónkat! Csak óvatosan!
Chilis sajtos sültkrumpli grillsütőnEz a chilis sültkrumpli kiváló és "könnyű" snack, amely tökéletesen alkalmas akár kirándulásokra, de az éjszakai filmezésekhez, vacsikhoz is. A grillsütő pedig nagyon finom plusz füstös ízt fog neki adni.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab malac császárhús a karajrésszel
 100 ml olívaolaj
 2 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál Milestone66 SPG+ fűszerkeverék
 ½ citrom
 
Köret
 500 g burgonya
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

A malac császárhúst formázzuk meg majd a bőrét néhány helyen szúrjuk meg, majd a belső részén a húst is óvatosan egy kicsit vágjuk be.

2

Az olívaolajba fokhagymanyomó segítségével helyezzük be a gerezdeket és keverjük össze alaposan. Ezzel a fokhagymás olajjal kenjük át a császárhús belsejét.

3

Miután átkentük az olajjal, szórjuk meg Milestone66 Italy és SPG+ fűszerekkel és tekerjük fel. Az összekötéshez használjunk műanyagot nem tartalmazó zsineget. Fontos, hogy a bőrös felület sehol se legyen átfedésben.

4

Félbevágott citrommal kenjük át a bőrt, majd sózzuk be. Ez a módszer fog segíteni, hogy majd a recept végén egy ropogós bőrt kapjunk eredményképpen.

5

160°C-ra előmelegített grillsütőben süssük addig, amíg el nem éri 82°C-os maghőt.
Füstcső és ízesített füstölő pellet segítségével tovább fokozhatjuk az ízeket.

6

Amikor a kívánt hőt elértük, emeljük fel fa pellett grillsütő hőmérsékletét 200°C-ra és mehet is tovább is a porchetta 92°C-os maghőig, illetve amíg ropogós nem lesz a bőre.
Miután elkészült pihentessük letakarva 30 percen keresztül.

7

Köretnek szeletelt tepsis burgonyát ajánlunk, amelyhez a megtisztított és szeletelt burgonyát a fokhagymás olajjal szintén kenjünk át, majd Milestone66 SPG-vel ízesítve helyezzünk a porchetta alá, hogy a belecsöpögő zsíroktól még jobb ízesítést kaphasson.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Porchetta tepsi krumpli – Bürgés Tomival
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66