Nyomtatandó:

Porchetta tepsi krumpli – Bürgés Tomival

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő2 óra 30 percÖsszesen2 óra 45 perc

Bürgés Tomi az olasz klasszikus pochettát készítette el, amiben a pellet grillsütő is nagy segítéségére volt, a Milestone66 fűszerek mellet.

porchetta recept bürgés tomi okosgrill

Hozzávalók
 1 darab malac császárhús a karajrésszel
 100 ml olívaolaj
 2 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál Milestone66 Italy fűszerkeverék
 1 evőkanál Milestone66 SPG+ fűszerkeverék
 ½ citrom
 
Köret
 500 g burgonya
Ajánlott kiégészítők
 Vadcseresznye pellet
 Fütcső
 Füstölő pellet
Elkészítés
1

A malac császárhúst formázzuk meg majd a bőrét néhány helyen szúrjuk meg, majd a belső részén a húst is óvatosan egy kicsit vágjuk be.

2

Az olívaolajba fokhagymanyomó segítségével helyezzük be a gerezdeket és keverjük össze alaposan. Ezzel a fokhagymás olajjal kenjük át a császárhús belsejét.

3

Miután átkentük az olajjal, szórjuk meg Milestone66 Italy és SPG+ fűszerekkel és tekerjük fel. Az összekötéshez használjunk műanyagot nem tartalmazó zsineget. Fontos, hogy a bőrös felület sehol se legyen átfedésben.

4

Félbevágott citrommal kenjük át a bőrt, majd sózzuk be. Ez a módszer fog segíteni, hogy majd a recept végén egy ropogós bőrt kapjunk eredményképpen.

5

160°C-ra előmelegített grillsütőben süssük addig, amíg el nem éri 82°C-os maghőt.
Füstcső és ízesített füstölő pellet segítségével tovább fokozhatjuk az ízeket.

6

Amikor a kívánt hőt elértük, emeljük fel fa pellett grillsütő hőmérsékletét 200°C-ra és mehet is tovább is a porchetta 92°C-os maghőig, illetve amíg ropogós nem lesz a bőre.
Miután elkészült pihentessük letakarva 30 percen keresztül.

7

Köretnek szeletelt tepsis burgonyát ajánlunk, amelyhez a megtisztított és szeletelt burgonyát a fokhagymás olajjal szintén kenjünk át, majd Milestone66 SPG-vel ízesítve helyezzünk a porchetta alá, hogy a belecsöpögő zsíroktól még jobb ízesítést kaphasson.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66