Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi Ákossal

Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi Ákossal


ricset vegán sólet recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Vegán ételek grillsütőn? Miért is ne! Kezdjük is egy igazán finom étellel, amely a sólet vegán kistestvére a ricset. A zöldségekkel felturbózott gerslis egytálételt Hévízi Ákossal a veganblog.hu társalapítójával készítettük el közösen agyagedényben. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán

Adag8 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óra 20 percÖsszesen1 óra 35 perc
Hozzávalók
 250 g tarkabab, gyöngybab, mungóbab keveréke
 250 g árpagyöngy
 4 darab nagyobb sárgarépavastagabb karikákra vágva
 1 darab fehérrépafelkarikázva
 2 darab nagyobb fej vöröshagymaapróra vágva
 5 gerezd fokhagymaátpasszírozva
 3 evőkanál teljeskiőrlésű liszt/ barnarizsliszt
 2 teáskanál pirospaprika
 néhány fújás folyékony füst - el is hagyható
 4 evőkanál mindenmentes ételízesítő
 ½ teáskanál őrölt kömény
 csipet bors
 csipet kurkuma
 2 teáskanál majoránna
 3 darab babérlevél
 
 4 l vízha sűrűbbre szeretnénk, kezdjük 3 literrel
Opcionális hozzávalók
 2 darab kis tömb füstölt tofu felkockázva
 petrezselyemdíszítésnek
 vegán tejföl vagy joghurttálaláshoz
 teljes kiőrlésű kenyértálaláshoz
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

A babot és a gerslit előző éjszaka már áztassuk be így könnyebben tudjuk majd megfőzni, illetve a hüvelyes ételekkel járó puffasztó hatás is mérsékelhető. A receptet agyagedényben vagy nagyobb méretű jénaiban vagy zárható tepsiben, öntött vas edényben készítsük el.

2

Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd kevés vízen dinszteljük meg a 170°C-ra melegített grillsütőben. Fontos: amennyiben agyagedényben készítjük az ételt, a tálunk melegedjen együtt a grillsütővel.

3

Liszttel szórjuk meg, majd rövid ideig pirítsuk és húzzuk le a tűzről/hőről, hogy ne égessük meg. Ekkor alapos keverés mellett adjuk hozzá a piros paprikát és a fűszereket, majd öntsük fel a vízzel.

4

Tegyük bele a már lecsepegtetett babot és gerslit és kb. 1 órán keresztül főzzük, amíg közel puha nem lesz.

5

Tegyük hozzá a zöldségeket, forgassuk össze. Ha túl sűrűnek látszik, akkor adagoljunk még hozzá egy kis vizet.

6

Az utolsó 5 percre tegyük hozzá a felkockázott tofut is, majd készen is vagyunk.

7

Tálaljuk vegán tejföllel és kenyérrel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pataki máj Cserepes máj – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky advent alkalmából csirkemájat készített pataki tálban, cserép tálban mindezt persze a pellet grillsütőjén. Mosolyog az áru! Ha egyszerű, de fantasztikus receptre vágysz, készítsd el ezt a receptet.
Grillezett sárgarépaA látványos megjelenésű füstön sült sárgarépa, ami nagyon finom magában és köretként is. Érdemes zsengém, vékonyabb répától készíteni.
Baconbe tekert hot dogTudod mire vágyakozik igazából minden virsli? Egy kis bacon csomagolásra! Ez egyformán jól működik a marha- és sertéshúsból készült virsliknél is. A baconon túl adhatunk hozzá olvasztott sajtot és a többi kedvencünket a tökéletes hot dog élményért.

Hozzávalók

Hozzávalók
 250 g tarkabab, gyöngybab, mungóbab keveréke
 250 g árpagyöngy
 4 darab nagyobb sárgarépavastagabb karikákra vágva
 1 darab fehérrépafelkarikázva
 2 darab nagyobb fej vöröshagymaapróra vágva
 5 gerezd fokhagymaátpasszírozva
 3 evőkanál teljeskiőrlésű liszt/ barnarizsliszt
 2 teáskanál pirospaprika
 néhány fújás folyékony füst - el is hagyható
 4 evőkanál mindenmentes ételízesítő
 ½ teáskanál őrölt kömény
 csipet bors
 csipet kurkuma
 2 teáskanál majoránna
 3 darab babérlevél
 
 4 l vízha sűrűbbre szeretnénk, kezdjük 3 literrel
Opcionális hozzávalók
 2 darab kis tömb füstölt tofu felkockázva
 petrezselyemdíszítésnek
 vegán tejföl vagy joghurttálaláshoz
 teljes kiőrlésű kenyértálaláshoz
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

A babot és a gerslit előző éjszaka már áztassuk be így könnyebben tudjuk majd megfőzni, illetve a hüvelyes ételekkel járó puffasztó hatás is mérsékelhető. A receptet agyagedényben vagy nagyobb méretű jénaiban vagy zárható tepsiben, öntött vas edényben készítsük el.

2

Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd kevés vízen dinszteljük meg a 170°C-ra melegített grillsütőben. Fontos: amennyiben agyagedényben készítjük az ételt, a tálunk melegedjen együtt a grillsütővel.

3

Liszttel szórjuk meg, majd rövid ideig pirítsuk és húzzuk le a tűzről/hőről, hogy ne égessük meg. Ekkor alapos keverés mellett adjuk hozzá a piros paprikát és a fűszereket, majd öntsük fel a vízzel.

4

Tegyük bele a már lecsepegtetett babot és gerslit és kb. 1 órán keresztül főzzük, amíg közel puha nem lesz.

5

Tegyük hozzá a zöldségeket, forgassuk össze. Ha túl sűrűnek látszik, akkor adagoljunk még hozzá egy kis vizet.

6

Az utolsó 5 percre tegyük hozzá a felkockázott tofut is, majd készen is vagyunk.

7

Tálaljuk vegán tejföllel és kenyérrel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi Ákossal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66